2018. már 27.

Brokkolis csirkefasírt sajttal, egészségesen

írta: Hajós Ágnes
Brokkolis csirkefasírt sajttal, egészségesen

Csupa zöldség étel, színesen, ízesen

Nekem sem megy mindig az ötletelés, sokszor leskelődök magyar és külföldi oldalakon, bár igazából inkább csak külföldieken.

Múltkor viszont az egyik bloggertársam oldalán akadt meg a szemem egy recepten, itt. Szeretem a brokkolit, sikerült több kilót olcsón megszerezni, szóval egy darabig mindenbe azt raktam. Mikor elegem lett a krémlevesből, meg az egyszerűbb fogásokból, kerestem valami húsosat, ez lett belőle. 

A saláta ötlete pedig innen van. Picit alakítottam az arányokon, de a lényeg megmaradt. 

A brokkolis fasírt annyira nagyon finom lett, hogy titokban kapott a recept kitalálója két puszit :) De tényleg, isteni!

A saláta pedig szuperül passzolt hozzá, még a párom is betolta, pedig nem szereti a céklát :)

 

Brokkolis-sajtos csirkefasírt almás-diós céklasalátával

Hozzávalók 6 főre:

A fasírthoz:

30 dkg brokkolirózsa

50 dkg csirkemell (vagy comb)-filé

20 dkg füstölt sajt

4 tojás

4 ek zabpehelyliszt

1 nagy gerezd fokhagyma

2 tk só

6 nagy ek majonéz

Pár tekerésnyi bors

Olívaolaj

 

A salátához:

6 kisebb ökölnyi cékla

2 nagyobb alma

10 dkg dió

6 nagy ek majonéz

4 nagy ek tejföl

2 tk só

Frissen őrölt bors

1 ek méz

 

A salátához a céklát meghámozzuk, a reszelő durvábbik részén lereszeljük. Hozzáreszeljük az almát is, a durvára vágott és megpirított dióval összeforgatjuk. A majonézt, tejfölt, mézet, sót és borsot egy kisebb tálban elkeverjük, majd a zöldségekhez adjuk. Simára keverjük, tálalásig behűtjük.

A brokkolit egészen kicsi rózsáira szedjük, sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük, langyosra hűtjük. A csirkemellet és a sajtot félcentisre kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk.

Egy nagyobb tálban elkeverjük a húst, sajtot, brokkolit, tojásokat, majonézt, sót és borsot. Hozzászórjuk a lisztet is, majd egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat. 1 nagy evőkanálnyit beleteszünk a masszából, ellapogatjuk kb. 2 centisre. Mikor megpirult, megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlőre szedjük. Megkóstoljuk, ha elég sós és borsos, folytatjuk tovább így az egész masszával, máskülönben beízesítjük.

Tálalás előtt a salátát átkeverjük, tányérra szedünk pár ek-lal, majd pár csirkefasírttal megkoronázva tálaljuk.

  Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

alma csirke dió sajt fokhagyma majonéz csirkemell cékla brokkoli csirkcomb