Őszi saláta fél óra alatt
Brokkolival, bacon-nel, puha gyümölcsökel, ropogós magvakkal
Nagyon régen nem írtam a blogra, egy kicsit (na, jó, nem is kicsit) hiányzott.
A legutóbbi ebédkészítés után viszont azt gondoltam, ezt a receptet meg kell mutatnom nektek.
Nem ígérem, hogy olyan sűrűn fogok posztolni, mint régen, de ha valami különösen jól sikerül, azt meg szeretném osztani veletek.
Ilyen ez a tegnap készített saláta is, egy amerikai recept adta az ötletet. Megtoldottam némi fügével, picit alakítottam rajta a saját ízlésem szerint, fogadjátok szeretettel:
Brokkolisaláta aszalt szilvával, fügével, ropogós bacon-nel és magvakkal
Hozzávalók 2-3 főre:
1 kisebb fej brokkoli
5 dkg aszalt szilva
2 füge
3 csík bacon
3 dl majonéz (házi a legjobb, receptem itt)
2 ek almaecet v. fehérborecet
4 maréknyi (vagy több) vegyes magkeverék
Só, frissen őrölt bors
A magokat száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítjuk, félretesszük hűlni.
A bacon-t felcsíkozzuk, a serpenyőben megpirítjuk. A brokkolinak levágjuk a rózsáit, minden szárat levágunk, kicsi, 2-3 cm-es rózsákat kapjunk. Az aszalt szilvákat négybe vágjuk, a fügét is kb. centis kockákra.
A majonézt kikeverjük az ecettel, egy csipet sót és pár tekerésnyi borsot adunk hozzá.
Egy maréknyi magot félreteszünk, egyébként az összes többi hozzávalót összekeverjük.
Fogyaszthatjuk azonnal is, azonban egy kis állás jót tesz neki, akár másnap is finom.
A maradék magkeverékkel meghintve tálaljuk.
Mivel nálunk a fiúk igazi húsevők, nekik sütöttem hozzá pár szelet karajt is :)
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!