A kezdet
Én is blogot indítok. Féltem, hogy elveszek a sok gasztroblogger között, de egy ismerősöm megnyugtatott. Azt mondta, próbáljam meg, az utóbbi időben úgy tűnik, sikerülnek a dolgok, amibe kezdek, hátha ez is menni fog.
Fel is teszek egy receptet, amit nemrég publikáltam az egyik receptoldalon, szerintem szép lett, és nem utolsó sorban isteni finom:
Sajttal sült csirke nagyon zöld körettel
Hozzávalók 4 főre:
4 egész csirkecomb
15 dkg gouda vagy edámi sajt
Sültcsirke-fűszer
25 dkg (mélyhűtött) zöldborsó
25 dkg brokkoli
1 csokor petrezselyem
2 ek földimogyoró-olaj
Só, bors
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerrel, fellazítjuk a bőrt rajtuk. A bőr alá arányosan elosztjuk a sajtot (nem kell reszelni, elég kis darabokra vágni). 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A combokat egy tűzálló tálba helyezzük, egy ujjnyi vizet öntünk alá, nem fedjük le, úgy toljuk a sütőbe. Egy idő múlva sajt megolvad, kifolyik a bőr alól, összekeveredik a pecsenyelével. Ezzel locsolgatjuk 5 percenként, nagyjából 50-55 perc alatt kész is lesz. Mikor kivesszük, megfordítjuk a húsokat, így hagyjuk kicsit kihűlni. Mikor már nem forró, letépkedjük a csontról a húst, visszatesszük a sajtos pecsenyelébe, összeforgatjuk vele.
A körethez a borsót és a brokkolit 5 percre forró vízbe tesszük, majd leszűrjük. Ugyanebben a lábasban 2 ek mogyoróolajat hevítünk, rádobjuk a borsót és a brokkolit, további 5 perc alatt alacsony lángon megpároljuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Mikor készen van, megszórjuk egy csokor durvára aprított petrezselyemmel (pár csipetet félreteszünk a díszítéshez), összeforgatjuk vele.
Tálaláskor ízlés szerinti mennyiségű húst és köretet tegyünk a tányérokra, a maradék aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!