Koktépari - nem csak a gyerekek kedvence :)
Laktató reggeli és sült paradicsomos saláta - nem csak télen finomak :)
Tudom, sok paradicsomos receptet írok. Az az igazság, hogy nagyon szeretem. Viszont télen már élvezhetetlennek tartom a fólia alatt nevelt fajtát, így inkább csak koktélparit veszek. Ennek egész évben megvan az a finom zamata, hogy úgy érzem, még mindig nyár van. A gyerekeim is imádják szétroppantani a szájukban, néha úgy belaknak belőle, hogy mellé nem is kell nekik más.
Most egy nem igazán fogyókúrás reggelit osztanék meg veletek, de garantálhatom, másnaposságra tökéletes (Nigella ötlete) :)
Ez után egy könnyen összeállítható, de nagyon izgalmas saláta következik, bármilyen sült hús körete lehet, de szénhidrátszegény pirítóssal bármely diétában főételként is megállja a helyét. Próbáljátok ki!
Laktató reggeli szalonnával és paradicsommal
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg füstölt, húsos szalonna
20 dkg koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem
3 ek Worcestershire-szósz
Ízlés szerint Tabasco
Bors
2 ek olívaolaj
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, rádobjuk a csíkokra vágott szalonnát. Mikor megpirult kicsit, rádobjuk a félbe vágott paradicsomokat. Ráöntjük a Worcestershire szószt, alaposan megborsozzuk (én Tabasco-t is szoktam rátenni), majd rászórjuk a durvára vágott petrezselymet. Párszor megkeverjük és kész is. Friss péksüteménnyel fogyasztjuk.
Petrezselymes sültparadicsom-saláta
Hozzávalók 4 főre:
1 fej saláta
40 dkg koktélparadicsom
2 csokor petrezselyem
Só, bors
3 ek olívaolaj
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszárítjuk. Az olívaolajat felhevítjük, rátesszük a koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, míg elkezd pattogni a héjuk. Azonnal elzárjuk a lángot, rászórjuk a durvára vágott petrezselymet.
Átszedjük a salátástálba, kihűtjük.
Mikor hideg, rátépkedjük a salátát, összekeverjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!