Születésnap és grapefruit verseny
Libamáj, gyümölcsszósz és különleges köret
Találtam egy versenyt, ahol a grapefruit népszerűsítése a cél. Ezzel szinte egy időben volt a párom születésnapja, gondoltam, hagyom magam kibontakozni, lelkiismeret-furdalás nélkül főzhetek hétköznap is valami extra kaját.
Tudni kell rólam, hogy gyűjtögető típus vagyok. Ennek eredményeképpen volt a mélyhűtőben egy libamáj, a hűtőben meg áfonyás cider, gránátalma, édesburgonya, meg kecskesajt. Tudom, jó alapanyagból nem nehéz jó kaját készíteni, de erről az alkotásról most tényleg csak szuperlatívuszokban beszélhetek.
Szerencsére elnyertem vele a bírák tetszését, bekerültem az öt nyertes közé! Szóval, ha nektek is van kedvetek bűnözni, fakanálra fel!
Libamájszeletek gyümölcssziruppal és kecskesajtos toronnyal
A libamájat egy akkora fazékba tesszük, amiben kényelmesen elfér. Ráöntünk kb. 1,5 l olajat, hogy jól ellepje. Alágyújtunk a legkisebb lángon, és nagyon lassan, kb. 1,5 óra alatt megsütjük úgy, hogy éppencsak csak gyöngyözzön. Így a lehető legkevesebbet veszít a nagyságából. Mikor kész, kivesszük, letakarva melegen tartjuk (az olajat leszűrve még felhasználhatjuk, nagyon finomak lesznek tőle az ételek).
Végül a kecskesajtot felszeleteljük, csillag alakban a tornyok tetejére helyezzük. A forró sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad.
Tálaláskor a libamájat óvatosan felszeleteljük, tányérra rendezzük. Melléteszünk egy (esetleg két) tornyot, bevonjuk őket a sziruppal.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!