Sága snack receptek
Krémsajtgombóc mártogatóssal és egy különleges virslisaláta
Szokásomhoz híven neveztem egy receptversenyen. A Sága hirdetett nemrég egy pályázatot, az ő termékeiket felhasználva kellett valami snacket (nagyjából úgy tudnám jellemezni, hogy gyorsan elfogyasztható falatka, esetleg falatnyi vendégváró étel) alkotni. Rögtön beugrott az általam imádott selyemsonka és a füstli. Aztán a nagy igyekezetben csak az egyik receptet sikerült feltölteni a verseny oldalára, a másikat megettem... :)
Ezúttal azonban a szerencse kedvezett nekem, a kisorsolt nyertesek között voltam. Nyereményként egy hűtőtáskát kaptam Sága termékekkel!
Itt pedig a receptek:
Különleges virslisaláta
Hozzávalók 4 főre:
8 szál pikáns füstli virsli
4 darab fekete paradicsom
4 db avokádó
4 db főtt tojás
5 ek olívaolaj
7 fűszeres sókeverék
A virslit, a tojást, a paradicsomot, az avokádót és a tojást 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük, rászórunk 1 kk fűszert és meglocsoljuk olívaolajjal. Óvatosan összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Pikáns, bundás krémsajtgombócok sültpaprika-majonézzel
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg mascarpone
1 zöld csípős paprika
1 csomag aszalt szilvás selyemsonka
10 dkg aszalt szilva
Só, bors
1 fej lilahagyma
4 tojás
Liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
1 piros kaliforniai paprika
1 tojás sárgája
1 dl szőlőmagolaj
Fél citrom leve
1 kk dijoni mustár (mag nélkül)
Kb. 15 db. saslik-pálca
A kaliforniai paprikát száraz serpenyőben, megforgatva, fekete hólyagosra sütjük. Egy tálba tesszük, folpack-kal lefedjük, kihűtjük. A héját így könnyen leszedhetjük, magjait is eldobjuk, a húsát egy botmixer poharába tesszük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a mustárt, a citromlét és simára mixeljük. Sózzuk, borsozzuk, majd ismét összeturmixoljuk, hogy jó krémes legyen. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Egy tálba tesszük a mascarpone-t és a nagyon apróra darabolt selyemsonkát, csípős paprikát, aszalt szilvát és lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, tálra tesszük, mélyhűtőben megfagyasztjuk.
Egy mélytányérban felverjük a 4 tojást egy csipet sóval, egy másik tálba lisztet, egy harmadikba zsemlemorzsát öntünk. Elővesszük a golyókat, szokásos módon bepanírozzuk, majd a tojás-zsemlemorzsa részt megismételjük.
Bő, nagyon forró olajban pillanatok alatt barnára sütjük. Kicsit lehűtjük, beleszúrjuk a pálcákat, pohárba állítgatjuk, a paprikás majonézzel kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!