2013. jan 20.

Sága snack receptek

írta: Hajós Ágnes
Sága snack receptek

Krémsajtgombóc mártogatóssal és egy különleges virslisaláta

Szokásomhoz híven neveztem egy receptversenyen. A Sága hirdetett nemrég egy pályázatot, az ő termékeiket felhasználva kellett valami snacket (nagyjából úgy tudnám jellemezni, hogy gyorsan elfogyasztható falatka, esetleg falatnyi vendégváró étel) alkotni. Rögtön beugrott az általam imádott selyemsonka és a füstli. Aztán a nagy igyekezetben csak az egyik receptet sikerült feltölteni a verseny oldalára, a másikat megettem... :)

Ezúttal azonban a szerencse kedvezett nekem, a kisorsolt nyertesek között voltam. Nyereményként egy hűtőtáskát kaptam Sága termékekkel!

DSC_1513

Itt pedig a receptek:

Különleges virslisaláta

 DSC_1879s

Hozzávalók 4 főre:

8 szál pikáns füstli virsli

4 darab fekete paradicsom

4 db avokádó

4 db főtt tojás

5 ek olívaolaj

7 fűszeres sókeverék

A virslit, a tojást, a paradicsomot, az avokádót és a tojást 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük, rászórunk 1 kk fűszert és meglocsoljuk olívaolajjal. Óvatosan összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük fogyasztásig.

DSC_1877s

Pikáns, bundás krémsajtgombócok sültpaprika-majonézzel

DSC_1389s

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg mascarpone

1 zöld csípős paprika

1 csomag aszalt szilvás selyemsonka

10 dkg aszalt szilva

Só, bors

1 fej lilahagyma

4 tojás

Liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

1 piros kaliforniai paprika

1 tojás sárgája

1 dl szőlőmagolaj

Fél citrom leve

1 kk dijoni mustár (mag nélkül)

Kb. 15 db. saslik-pálca

 

A kaliforniai paprikát száraz serpenyőben, megforgatva, fekete hólyagosra sütjük. Egy tálba tesszük, folpack-kal lefedjük, kihűtjük. A héját így könnyen leszedhetjük, magjait is eldobjuk, a húsát egy botmixer poharába tesszük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a mustárt, a citromlét és simára mixeljük. Sózzuk, borsozzuk, majd ismét összeturmixoljuk, hogy jó krémes legyen. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Egy tálba tesszük a mascarpone-t és a nagyon apróra darabolt selyemsonkát, csípős paprikát, aszalt szilvát és lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, tálra tesszük, mélyhűtőben megfagyasztjuk.

Egy mélytányérban felverjük a 4 tojást egy csipet sóval, egy másik tálba lisztet, egy harmadikba zsemlemorzsát öntünk. Elővesszük a golyókat, szokásos módon bepanírozzuk, majd a tojás-zsemlemorzsa részt megismételjük.

Bő, nagyon forró olajban pillanatok alatt barnára sütjük. Kicsit lehűtjük, beleszúrjuk a pálcákat, pohárba állítgatjuk, a paprikás majonézzel kínáljuk.

DSC_1392ss

 

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

citrom mustár mascarpone aszalt szilva lilahagyma virsli kaliforniai paprika avokádó csípős paprika szőlőmagolaj selyemsonka