Melengető krémlevesek II. - Borsó és csicsóka
Különleges kortyolnivalók hűvös napokra
Ez alkalommal két nagyon különleges fajtát szeretnék bemutatni. Mindkettő az én fejemből pattant ki, csak beletettem, ami a kezembe akadt. De nagyon jól sikerültek, gyorsan el is fogyott minden.
Egyiknek sincs különleges története, talán csak annyi, hogy mikor náthás vagyok (mint most) sokkal jobban vágyom valami forró, bögréből fogyasztható finomságra. Ezeket is így sikerült összehozni, már az illatuktól is javult az állapotom. Próbáljátok ki!
Mustáros-tormás zöldborsókrémleves
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg zöldborsó
1 l húslé
3 ek torma
1 ek chilis mustár
Só, bors
1 ek frissen aprított petrezselyem
1 kerek mozzarella
1 kis hagyma
1 ek olaj
Tejföl a díszítéshez
A hagymát apróra vágjuk, sárgára pirítjuk az olajban. Rádobjuk a borsót, felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk. Mikor megfőtt, beletesszük a mustárt, tormát, apróra vágott petrezselymet és az összetépkedett mozzarellát. Mikor elolvad benne, összeturmixoljuk az egészet. Tálaláskor petrezselyemmel és belecsorgatott tejföllel díszítjük.
Birsalmás csicsókakrémleves parenyica- és baconchips-szel
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg csicsóka
2 birsalma
0,7 l húsalaplé
Só, bors
1 ek méz
1 ek vaj
1 dl fehérbor
3 parenyica
5 szelet bacon
A csicsókát és a birsalmát megpucoljuk, kockákra vágjuk. A vajra dobjuk, majd a borral meglocsolva puhára pároljuk. Felengedjük a húslével, hozzáadjuk a mézet. Mikor felforrt, összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk és alaposan megborsozzuk.
A parenyicát letekerjük, míg 3-4 cm átmérőjű lesz. Fél centisre szeleteljük, forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A bacon-öket 4-5 db-ba vágjuk, ropogósra sütjük ugyanabban a serpenyőben.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!