2013. ápr 17.

Ráérős hétvégi finomság medvehagymával

írta: Hajós Ágnes
Ráérős hétvégi finomság medvehagymával

Sok kedvencem egy ételben

A mai recept egy (számomra) boldogsághormonnal telített fogás. Nincs benne semmi édes (kivéve az édesburgonyát), mégis minden benne van, amit imádok. Medvehagyma, camembert, batáta, citrom, darált erőspaprika.

Ja, és új kedvencem, a kucsmagomba. Annyit olvastam Gabojszánál róla, hogy mikor megláttam a piacon, rávetettem magam és vettem belőle egy csomót. Szóval a következő napokra is jut belőle :)

Most hétvégén nem volt egy finnyás gyerek se itthon, így alkothattam. Az érzést úgy tudnám leírni, amit evés közben éreztem, mint amit az édességimádók éreznek egy nagy tábla extra finom csoki elfogyasztása közben.
Szerintem mindenképpen kóstoljátok meg!

Medvehagymás sajtkrémmel töltött kucsmagomba és medvehagymás olajjal érlelt camembert rántva csípős-citromos mártogatóssal, sült édesburgonyával

 DSC_20

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg (közepes méretű) kucsmagomba

15 dkg reszelt sajt

10 dkg vaj

6 kk medvehagymás olaj

2 kisebb camembert

2 kk medvehagymás olaj (medvehagyma + olívaolaj összeturmixolva)

Liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, olaj a panírozáshoz

 

3 kk majonéz

1 citrom leve

5 kk darált erős paprika

6 ek tejföl

2 ek joghurt

1 csipet só

 

4 közepes édesburgonya

3 ek olívaolaj

 

A camembert korongokat keresztben kettévágjuk, egy-egy kk olajat teszünk közéjük, visszatesszük a papírba és pár órát, akár egy éjszakát érleljük.

A reszelt sajtot villával elkeverjük a vajjal és a 6 kk medvehagymás olajjal. A kucsmagombák tönkjét kicsavarjuk, félretesszük mondjuk leveshez. A kalapokat megtöltjük a sajtos krémmel, ezt is hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen a sajtos vaj.

DSC_2023s.jpg

A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat (aki csípősebbet szeretne, tehet még bele paprikát), szintén behűtjük.

A gombákat és a négyfelé vágott sajtokat bepanírozzuk. A gombákat úgy, hogy a töltött felüket még egyszer megmártjuk a tojásban és a zsemlemorzsában, jól rányomkodjuk. A sajtokat pedig minden oldalon duplán panírozzuk (liszt-tojás-prézli-tojás-prézli), szintén jól rányomkodjuk. Forró olajban megsütjük őket.

Az édesburgonyákat meghámozzuk, fél centisre szeljük, a felforrósított olajban mindkét oldalukat megsütjük.

Tálaláskor a sült édesburgonyákat legyező alakban helyezzük tányérra, melléjük a bundás gombákat és sajtot, a mártást mellé kínáljuk.

DSC_2033s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

medvehagyma édesburgonya camembert kucsmagomba