Cole slaw, az amerikai káposztasaláta
Abbahagyhatatlan saláta, tökéletes sültekhez, hidegtálhoz vagy csak magában
Mikor a hidegtálazást elkezdtem, olyan salátarecepteket kerestem, ami az átlagtól kicsit eltér, mégis mindenki szeretni fogja.
Így akadtam erre, amiről kiderült, hogy az amcsik nagyon is régóta ismerik, itthon az egyik gyorsétkezde-hálózatban is lehet kapni, aranyáron.
Azóta annyira megszerettem/ük, hogy szinte havonta elkészül, ami, ugye az én konyhámban nagy szó :)
Cole slaw
Hozzávalók 4-6 főre:
Kb. 80 dkg fehér káposzta
1 nagy répa
1 közepes hagyma
Só
Az öntethez:
8 ek majonéz
4 ek zsírszegény tejföl
2 ek tejszín vagy tej
2 ek méz
1 csokor petrezselyem
1 ek ecetes torma
4 tekerésnyi bors
Fél citrom leve
A káposztát, a répát és a hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk (én késes robotgépben szoktam nem túl kicsire aprítani – sokkal gyorsabban megvan). Megszórjuk 1 ek sóval, összeforgatjuk, fél órát állni hagyjuk.
A petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük az öntet többi hozzávalójával. Megkóstoljuk, ha minden összetevőt érzünk benne, akkor jó, de só nem kell, mert a zöldségek éppen eléggé sósak lesznek (ha mégsem, utólag simán lehet pótolni).
A fél óra leteltével kinyomkodjuk a zöldségekből a levet, egy keverőtálban összeforgatjuk az öntettel. Kis ideig behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!