Rakott krumpli egészségesen, színesen
Rakott batáta virslivel, tejföllel
Nálunk nagy sláger a rakott krumpli, havonta egyszer biztos készül. Nemrég azonban egy teljesen egészséges változatot kellett készítenem, de nem akartam, hogy az étel teljesen elveszítse a jellegét.
Ismét kedvencemhez, az édesburgonyához nyúltam és a szokásos összeállítást egy kis paradicsommal tettem érdekesebbé. Kóstoljátok meg!
Rakott krumpli, egészségesen
Hozzávalók 4 főre:
70 dkg (batáta) édesburgonya
6 tojás
8 szál virsli
2 paradicsom
4 dl tejföl
1 nagy fej hagyma
2 ek olívaolaj
Só, bors, pirospaprika
2 kk darált erőspaprika – elhagyható
Az édesburgonyát meghámozzuk, fél centi vastagra szeljük. Lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük, leszűrjük.
A virslit felkarikázzuk, a hagymát vékonyra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a virslikarikákat és a paradicsomot, pár percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával.
5 tojást keményre főzünk. A tejfölt összekeverjük a maradék tojással (+ a darált erős paprikával), alaposan megsózzuk, borsozzuk.
A kihűlt édesburgonya felét megforgatjuk a tojásos tejfölben, elterítjük egy jénai alján. Erre karikázzuk a tojások felét. Elosztjuk rajtuk a virslis keveréket, erre jön ismét egy sor tojás, majd a ismét tojásos tejfölben megforgatott batáta. A maradék tejfölt elosztjuk a rakottas tetején.
180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!