2015. ápr 11.

Rakott krumpli egészségesen, színesen

írta: Hajós Ágnes
Rakott krumpli egészségesen, színesen

Rakott batáta virslivel, tejföllel

Nálunk nagy sláger a rakott krumpli, havonta egyszer biztos készül. Nemrég azonban egy teljesen egészséges változatot kellett készítenem, de nem akartam, hogy az étel teljesen elveszítse a jellegét.

Ismét kedvencemhez, az édesburgonyához nyúltam és a szokásos összeállítást egy kis paradicsommal tettem érdekesebbé. Kóstoljátok meg!

Rakott krumpli, egészségesen

 DSC_6607s

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg (batáta) édesburgonya

6 tojás

8 szál virsli

2 paradicsom

4 dl tejföl

1 nagy fej hagyma

2 ek olívaolaj

Só, bors, pirospaprika

2 kk darált erőspaprika – elhagyható

 

Az édesburgonyát meghámozzuk, fél centi vastagra szeljük. Lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük, leszűrjük.

A virslit felkarikázzuk, a hagymát vékonyra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a virslikarikákat és a paradicsomot, pár percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával.

5 tojást keményre főzünk. A tejfölt összekeverjük a maradék tojással (+ a darált erős paprikával), alaposan megsózzuk, borsozzuk.

A kihűlt édesburgonya felét megforgatjuk a tojásos tejfölben, elterítjük egy jénai alján. Erre karikázzuk a tojások felét. Elosztjuk rajtuk a virslis keveréket, erre jön ismét egy sor tojás, majd a ismét tojásos tejfölben megforgatott batáta. A maradék tejfölt elosztjuk a rakottas tetején.

180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

DSC_6609s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom tejföl virsli édesburgonya