2015. ápr 18.

Acquacotta - olasz tartalmas leves sok zöldséggel

írta: Hajós Ágnes
Acquacotta - olasz tartalmas leves sok zöldséggel

Paradicsomos-fűszeres leves sajttal, tojással, kenyérkockákkal

Már örültem, hogy végre itt a tavasz, mikor sikerült ismét elromlania az időnek. Ilyenkor szokás szerint valami tartalmas levest készítek, most erre a toszkán zöldséglevesre esett a választásom.

Reszelt sajt, buggyantott tojás és fokhagymás kenyérkockák teszik igazán tartalmassá, nem is készítek semmi főételt mellé :)

 

Acquacotta buggyantott tojással, parmezánnal és fokhagymás krutonnal

 DSC_3944s

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg zeller

1 kápia

2 közepes sárgarépa

2 közepes vöröshagyma

2 paradicsom

Néhány gerezd fokhagyma

2 ág rozmaring

2 ág kakukkfű

2-3 ág bazsalikom

1,2 l húsleves

Olívaolaj

4 tojás

1 ek ecet

2 szelet ciabatta (gyökérkenyér)

2 gerezd fokhagyma

Parmezánforgácsok a tálaláshoz

 

A zellert, paprikát, répát, hagymát és paradicsomot egyforma, 1 centis kockákra vágjuk. Az olívaolajon megforgatjuk, majd pirítani kezdjük, mindig kevés húslét hozzáadva. A fűszernövényeket is hozzáadjuk. Mikor 3-4 dl már elfőtt, hozzáöntjük egyszerre a többit és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig főzzük.

Egy másik lábasban 1 l vizet forralunk, 1 ek ecetet hozzáadunk. Beleütünk egy tojást, 2 percig főzzük, kivéve lecsepegtetjük. Így járunk el a többivel is.

Egy serpenyőben 1 ek olívaolajat hevítünk, a kenyeret kockákra vágva megpirítjuk rajta. Az utolsó 2 percben rányomjuk a fokhagymát.

Tálaláskor pár merőkanál levest tányérra szedünk. A buggyantott tojásokkal, kenyérkockákkal és parmezánforgáccsal kínáljuk.

DSC_3948s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

leves tojás paradicsom sajt