Acquacotta - olasz tartalmas leves sok zöldséggel
Paradicsomos-fűszeres leves sajttal, tojással, kenyérkockákkal
Már örültem, hogy végre itt a tavasz, mikor sikerült ismét elromlania az időnek. Ilyenkor szokás szerint valami tartalmas levest készítek, most erre a toszkán zöldséglevesre esett a választásom.
Reszelt sajt, buggyantott tojás és fokhagymás kenyérkockák teszik igazán tartalmassá, nem is készítek semmi főételt mellé :)
Acquacotta buggyantott tojással, parmezánnal és fokhagymás krutonnal
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg zeller
1 kápia
2 közepes sárgarépa
2 közepes vöröshagyma
2 paradicsom
Néhány gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
2-3 ág bazsalikom
1,2 l húsleves
Olívaolaj
4 tojás
1 ek ecet
2 szelet ciabatta (gyökérkenyér)
2 gerezd fokhagyma
Parmezánforgácsok a tálaláshoz
A zellert, paprikát, répát, hagymát és paradicsomot egyforma, 1 centis kockákra vágjuk. Az olívaolajon megforgatjuk, majd pirítani kezdjük, mindig kevés húslét hozzáadva. A fűszernövényeket is hozzáadjuk. Mikor 3-4 dl már elfőtt, hozzáöntjük egyszerre a többit és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig főzzük.
Egy másik lábasban 1 l vizet forralunk, 1 ek ecetet hozzáadunk. Beleütünk egy tojást, 2 percig főzzük, kivéve lecsepegtetjük. Így járunk el a többivel is.
Egy serpenyőben 1 ek olívaolajat hevítünk, a kenyeret kockákra vágva megpirítjuk rajta. Az utolsó 2 percben rányomjuk a fokhagymát.
Tálaláskor pár merőkanál levest tányérra szedünk. A buggyantott tojásokkal, kenyérkockákkal és parmezánforgáccsal kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!