Krémes tészta ropogós spárgával, bacon-nel 20 perc alatt
Üvegtészta sok szósszal, gyors ebéd macera nélkül
Szeretem az üvegtésztát. Nincs vele macera, egyszerűen csak fel kell önteni forró vízzel és meg is feledkezhetünk róla. Bármivel kombinálhatjuk, csak azért, mert távol-keleti ételek között lehet megtalálni a boltok polcán, még nem kell feltétlen ilyen stílusban fogyasztani.
Idei első adag spárgám ebben a tésztaételben végezte. Fő előnyei, hogy egyetlen serpenyő kell hozzá és összesen húsz perc múlva már falatozhatjuk is. Nem mindennapi, mégis egyszerű, próbáljátok ki!
Spárgás üvegtészta ricottával, bacon-nel, pirított dióval
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg üvegtészta
1 cs zöldspárga
20 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
10 dkg sajt
10 dkg bacon
10 dkg dióbél, durvára törve
Só, bors
A dióbelet durvára törjük, szárazon illatosra pirítjuk.
A bacont vékony csíkokra szeleteljük, egy magasabb falú, széles (ez fontos, mert csak ezt az egy edényt fogjuk használni) teflonserpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. A nagy részét kiöntjük, a pörcöket lecsepegtetjük.
A spárgák alsó, fás részét lepattintjuk. A maradék szár alját meghámozzuk, a csúcsokat levágjuk, a serpenyőbe dobjuk. Közepes lángon 5 perc alatt megpirítjuk, félretesszük.
Beletesszük a spárgaszárakat, vizet időnként aláöntve 10 perc alatt puhára pároljuk. Kicsit megsózzuk, borsozzuk. A botmixer poharába tesszük.
A serpenyőbe öntjük a tejszínt, felforraljuk, belenyomjuk a fokhagymát. Kicsit visszavesszük a lángot, 2 perc után mehet ez is a spárgaszárak után. Hozzáadjuk a ricottát, simára turmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőbe, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
Az üvegtésztát egy tálba tesszük, 1, 5 l forrásban levő vízzel leöntjük. 5 percig hagyjuk állni, egyszer-kétszer átkeverve, leszűrjük. Összeforgatjuk a serpenyőben levő szósszal.
Tálaláskor mély tányérokban osztjuk el a tésztát, megszórjuk a dióval, bacon-nel, spárgacsúcsokkal, majd a lereszelt sajttal.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!