2015. ápr 28.

Krémes tészta ropogós spárgával, bacon-nel 20 perc alatt

írta: Hajós Ágnes
Krémes tészta ropogós spárgával, bacon-nel 20 perc alatt

Üvegtészta sok szósszal, gyors ebéd macera nélkül

Szeretem az üvegtésztát. Nincs vele macera, egyszerűen csak fel kell önteni forró vízzel és meg is feledkezhetünk róla. Bármivel kombinálhatjuk, csak azért, mert távol-keleti ételek között lehet megtalálni a boltok polcán, még nem kell feltétlen ilyen stílusban fogyasztani.

Idei első adag spárgám ebben a tésztaételben végezte. Fő előnyei, hogy egyetlen serpenyő kell hozzá és összesen húsz perc múlva már falatozhatjuk is. Nem mindennapi, mégis egyszerű, próbáljátok ki!

 

Spárgás üvegtészta ricottával, bacon-nel, pirított dióval

 DSC_0688s

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg üvegtészta

1 cs zöldspárga

20 dkg ricotta

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

10 dkg sajt

10 dkg bacon

10 dkg dióbél, durvára törve

Só, bors

 

A dióbelet durvára törjük, szárazon illatosra pirítjuk.

A bacont vékony csíkokra szeleteljük, egy magasabb falú, széles (ez fontos, mert csak ezt az egy edényt fogjuk használni) teflonserpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. A nagy részét kiöntjük, a pörcöket lecsepegtetjük.

A spárgák alsó, fás részét lepattintjuk. A maradék szár alját meghámozzuk, a csúcsokat levágjuk, a serpenyőbe dobjuk. Közepes lángon 5 perc alatt megpirítjuk, félretesszük.

Beletesszük a spárgaszárakat, vizet időnként aláöntve 10 perc alatt puhára pároljuk. Kicsit megsózzuk, borsozzuk. A botmixer poharába tesszük.

A serpenyőbe öntjük a tejszínt, felforraljuk, belenyomjuk a fokhagymát. Kicsit visszavesszük a lángot, 2 perc után mehet ez is a spárgaszárak után. Hozzáadjuk a ricottát, simára turmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőbe, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.

Az üvegtésztát egy tálba tesszük, 1, 5 l forrásban levő vízzel leöntjük. 5 percig hagyjuk állni, egyszer-kétszer átkeverve, leszűrjük. Összeforgatjuk a serpenyőben levő szósszal.

Tálaláskor mély tányérokban osztjuk el a tésztát, megszórjuk a dióval, bacon-nel, spárgacsúcsokkal, majd a lereszelt sajttal.

DSC_0690s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

dió spárga ricotta bacon üvegtészta