Paradicsomleves édesköménnyel, gazdagon
Selymes zöldséges-tejszínes leves sok paradicsommal
Nálunk a paradicsomleves sűrűn látott vendég, a gyerekek nagyon szeretik. Én is, csak már kicsit unom...
Ezért múltkor újítottam kicsit, felturbóztam zöldségekkel, tejszínnel és nem is csalódtam :) Isteni, krémes, lágy, mégis intenzíven zöldséges ízű levest kaptam.
Recept innen.
Édesköményes paradicsomleves
Hozzávalók 4 főre:
1 édeskömény-gumó
Fél l paradicsomlé (passata)
8 dl húsleves
1 szál szárzeller
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
Só, bors
1 ek olívaolaj
2 db édesítő tabletta vagy 2 tk cukor
4 kis szelet kenyér
A hagymát és a zellert durvára vágjuk. Az édesköményt megfosztjuk a száraitól és vékonyra szeljük, a fokhagymát is feldaraboljuk. Az olívaolajt felhevítjük, rádobjuk a hagymát. Mikor megsárgult, hozzáadjuk a zellerdarabokat és az édesköményt. Mikor a zöldségek kicsit megpirultak, felöntjük a levessel, majd a paradicsomlével, beletesszük a fokhagymát is. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. Addig forraljuk fedő nélkül, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor az egészet összeturmixoljuk, visszaöntjük a lábasba. Felmelegítjük, hozzáöntjük a tejszínt és ha nagyon sűrű maradna, akkor még kevés húslét is.
A kenyereket apróra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.
Tányérokba szedjük, a krutonokkal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!