2015. máj 24.

Újburgonya héjában, ropogós sajttal és snidlinges szósszal

írta: Hajós Ágnes
Újburgonya héjában, ropogós sajttal és snidlinges szósszal

Sütőben sült töltött újkrumpli, egyszerű mégis ellenállhatatlan

Végre van olyan újkrumpli is a piacon, aminek az ára láttán nem kapok szívinfarktust :)

Mindenki a kicsi darabokat keresi, de a most következő recepthez pont a közepesekre lesz szükség. Meg némi sonka, zöldség, sajt... mindenki ízlése szerint variálhatja a tölteléket, nekem most ezek kerültek a kezembe :)

 

Héjában sült, töltött újkrumpli snidlinges szósszal

 DSC_0953s1

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg közepes méretű újkrumpli

10 dkg sonka

30 dkg reszelt sajt

2 paradicsom

1 nagy szál újhagyma zöldjével együtt

1 csokor petrezselyem

1 ek vaj

Kb. 3 nagy ek tejföl

Só, bors

 

A mártáshoz:

4 ek aprított snidling

1,5 dl tejföl

1,5 dl joghurt

1 nagy gerezd fokhagyma összenyomva

2 ek olívaolaj

Só, bors

 

A krumplikat lobogó vízben héjastul megfőzzük. Kivéve levágjuk a hosszabb oldal harmadát, ezekről leszedjük a héjat, összetörjük. Mélyedést kaparunk a krumpliba, ezt is az előzőekhez adjuk. Hozzákeverünk 10 dkg sajtot, az apróra kockázott paradicsomot és az apróra vágott petrezselymet és újhagymát, a megolvasztott vajat és annyi tejfölt, hogy masszává álljon össze. Sózzuk, borsozzuk.

A krumplikat egy tepsire ültetjük mélyedéssel felfelé, megsózzuk (ha nem akar megállni, az alját vágjuk egyenesre). Belekanalazzuk a keveréket, megszórjuk sajttal, majd 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt rápirul.

DSC_0933s

Közben a mártáshoz valókat összekeverjük, fogyasztásig behűtjük.

 DSC_0951s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

krumpli paradicsom sonka sajt tejföl újburgonya