Újburgonya héjában, ropogós sajttal és snidlinges szósszal
Sütőben sült töltött újkrumpli, egyszerű mégis ellenállhatatlan
Végre van olyan újkrumpli is a piacon, aminek az ára láttán nem kapok szívinfarktust :)
Mindenki a kicsi darabokat keresi, de a most következő recepthez pont a közepesekre lesz szükség. Meg némi sonka, zöldség, sajt... mindenki ízlése szerint variálhatja a tölteléket, nekem most ezek kerültek a kezembe :)
Héjában sült, töltött újkrumpli snidlinges szósszal
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg közepes méretű újkrumpli
10 dkg sonka
30 dkg reszelt sajt
2 paradicsom
1 nagy szál újhagyma zöldjével együtt
1 csokor petrezselyem
1 ek vaj
Kb. 3 nagy ek tejföl
Só, bors
A mártáshoz:
4 ek aprított snidling
1,5 dl tejföl
1,5 dl joghurt
1 nagy gerezd fokhagyma összenyomva
2 ek olívaolaj
Só, bors
A krumplikat lobogó vízben héjastul megfőzzük. Kivéve levágjuk a hosszabb oldal harmadát, ezekről leszedjük a héjat, összetörjük. Mélyedést kaparunk a krumpliba, ezt is az előzőekhez adjuk. Hozzákeverünk 10 dkg sajtot, az apróra kockázott paradicsomot és az apróra vágott petrezselymet és újhagymát, a megolvasztott vajat és annyi tejfölt, hogy masszává álljon össze. Sózzuk, borsozzuk.
A krumplikat egy tepsire ültetjük mélyedéssel felfelé, megsózzuk (ha nem akar megállni, az alját vágjuk egyenesre). Belekanalazzuk a keveréket, megszórjuk sajttal, majd 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt rápirul.
Közben a mártáshoz valókat összekeverjük, fogyasztásig behűtjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!