2015. júl 03.

Milánói sertésborda, ahogy mi szeretjük

írta: Hajós Ágnes
Milánói sertésborda, ahogy mi szeretjük

 Olasz nevű étel, a magyaros éttermek sztárja

Mint tudjuk, a francia salátáról nem igazán hallottak még a franciák. Valahogy így lehetnek az olaszok a milánói sertésbordával is :)

Viszont mi, magyarok nagyon is kedveljük ezt az igencsak laktató ételt. Rántott hús is van benne, meg millió kalória, szóval igazi vasárnapi lakoma, apukám egyik kedvence. Én ugyan csirkével készítem, de ha hűek akarunk maradni az "eredeti" recepthez, akkor karajt vásároljunk.

 

Milánói sertésborda - csirkecombbal

 DSC_2652s

Hozzávalók 4 főre:

4 db csirke felsőcomb-filé

Só, bors

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

Bő olaj a sütéshez

 

25 dkg makaróni

 

A raguhoz:

25 dkg csiperke

1 fej hagyma

0,5 l passzírozott paradicsom

20 dkg füstölt, húsos szalonna

1 nagy gerezd fokhagyma

1-1 kk majoranna, bazsalikom, oregánó

Só, bors, cukor

Kevés liszt (elhagyható)

 

15 dkg reszelt sajt

 

 

A szalonnát centisre kockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, megkeverjük, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a kis darabokra vágott gombát. Ismételt keverés után megszórjuk a majorannával, bazsalikommal, oregánóval. Felöntjük a paradicsomlével, megborsozzuk. 10 percig főzzük, megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Ha túl hígnak találnánk a levet, 1-2 tk lisztet fél dl hideg vízben simára keverünk, a szószba keverve besűrítjük.

Közben a húsok mindkét oldalát megsózzuk, -borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.

A makarónit a csomagoláson megadott módon, sós vízben kifőzzük.

Tálaláskor egy adag makarónit tálra szedünk, rákanalazunk a raguból, majd egy szelet rántott hússal és reszelt sajttal kínáljuk.

DSC_2647s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

gomba paradicsom makaróni csirkecomb