Milánói sertésborda, ahogy mi szeretjük
Olasz nevű étel, a magyaros éttermek sztárja
Mint tudjuk, a francia salátáról nem igazán hallottak még a franciák. Valahogy így lehetnek az olaszok a milánói sertésbordával is :)
Viszont mi, magyarok nagyon is kedveljük ezt az igencsak laktató ételt. Rántott hús is van benne, meg millió kalória, szóval igazi vasárnapi lakoma, apukám egyik kedvence. Én ugyan csirkével készítem, de ha hűek akarunk maradni az "eredeti" recepthez, akkor karajt vásároljunk.
Milánói sertésborda - csirkecombbal
Hozzávalók 4 főre:
4 db csirke felsőcomb-filé
Só, bors
Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
Bő olaj a sütéshez
25 dkg makaróni
A raguhoz:
25 dkg csiperke
1 fej hagyma
0,5 l passzírozott paradicsom
20 dkg füstölt, húsos szalonna
1 nagy gerezd fokhagyma
1-1 kk majoranna, bazsalikom, oregánó
Só, bors, cukor
Kevés liszt (elhagyható)
15 dkg reszelt sajt
A szalonnát centisre kockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, megkeverjük, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a kis darabokra vágott gombát. Ismételt keverés után megszórjuk a majorannával, bazsalikommal, oregánóval. Felöntjük a paradicsomlével, megborsozzuk. 10 percig főzzük, megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Ha túl hígnak találnánk a levet, 1-2 tk lisztet fél dl hideg vízben simára keverünk, a szószba keverve besűrítjük.
Közben a húsok mindkét oldalát megsózzuk, -borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.
A makarónit a csomagoláson megadott módon, sós vízben kifőzzük.
Tálaláskor egy adag makarónit tálra szedünk, rákanalazunk a raguból, majd egy szelet rántott hússal és reszelt sajttal kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!