2015. júl 12.

Klasszikus tonhalsaláta egy kis különlegességgel

írta: Hajós Ágnes
Klasszikus tonhalsaláta egy kis különlegességgel

Sok zöldséggel és pácolt tojással

Sajnos az utóbbi időben egyáltalán nem kívánom a halat. Régebben, meg gyerekkoromban is szerettem, de mostanában szinte eszembe se jut készíteni. Két kivétellel, az egyik a füstölt lazac, amit ugye az ára miatt csak ritkán fogyasztok. A másik az olajos hal, egy kis friss citrommal, puha kenyérrel, tökéletes :)

Mostanában, ebben a melegben csak salátához van kedvem (és legalább nem is hízok :) ). Nemrég itthon is elkészítettem a sokak által kedvelt tonhalsalátát. Tökéletes, laktató és minden benne van, ami egy egészséges ételhez kell. Ja, és finom is!

 

 

Tonhalsaláta pácolt fürjtojással

DSC_1393s 

Hozzávalók 4 főre:

2 konzerv tonhal

1 kápia

1 zöldpaprika

2 paradicsom

1 fej saláta (lollo a legszebb)

Fél kígyóuborka

2 ek balzsamecet

2 nagy marék fekete olívabogyó

 

1 adag pácolt fürjtojás, pácoláskor egy kis darab céklát mellétéve

 

A paprikákat és az uborkát karikákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A salátát nagyobb falatnyi darabokra tépjük. Egy nagy tálba tesszük, rámorzsoljuk a tonhalat, az olaját is hozzáöntjük. Beleszórjuk az olajbogyót, meglocsoljuk a balzsamecettel, óvatosan átforgatjuk.

Ízlés szerinti mennyiséget szedünk egy tányérra, a félbevágott tojásokkal tálaljuk.

DSC_1396s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta paradicsom paprika tonhal olívabogyó ubroka