Klasszikus tonhalsaláta egy kis különlegességgel
Sok zöldséggel és pácolt tojással
Sajnos az utóbbi időben egyáltalán nem kívánom a halat. Régebben, meg gyerekkoromban is szerettem, de mostanában szinte eszembe se jut készíteni. Két kivétellel, az egyik a füstölt lazac, amit ugye az ára miatt csak ritkán fogyasztok. A másik az olajos hal, egy kis friss citrommal, puha kenyérrel, tökéletes :)
Mostanában, ebben a melegben csak salátához van kedvem (és legalább nem is hízok :) ). Nemrég itthon is elkészítettem a sokak által kedvelt tonhalsalátát. Tökéletes, laktató és minden benne van, ami egy egészséges ételhez kell. Ja, és finom is!
Tonhalsaláta pácolt fürjtojással
Hozzávalók 4 főre:
2 konzerv tonhal
1 kápia
1 zöldpaprika
2 paradicsom
1 fej saláta (lollo a legszebb)
Fél kígyóuborka
2 ek balzsamecet
2 nagy marék fekete olívabogyó
1 adag pácolt fürjtojás, pácoláskor egy kis darab céklát mellétéve
A paprikákat és az uborkát karikákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A salátát nagyobb falatnyi darabokra tépjük. Egy nagy tálba tesszük, rámorzsoljuk a tonhalat, az olaját is hozzáöntjük. Beleszórjuk az olajbogyót, meglocsoljuk a balzsamecettel, óvatosan átforgatjuk.
Ízlés szerinti mennyiséget szedünk egy tányérra, a félbevágott tojásokkal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!