Melegszendvics sült hagymával, tükörtojással
Olcsó, de különleges reggeli Chuck ötlete alapján
Még mindig nagy kedvencem Chuck Hughes Kanadából, az ő műsorában láttam a következő melegszendvicset.
Az említett epizódban éppen a kórházi konyhán dolgozó kedves kollégákat látta vendégül, akiknek a munkájával teljesen elégedett volt. Kicsit furcsa volt arra a pár napra gondolni, mikor nekem a helyi kórházban kellett vendégeskednem és a legnagyobb jóindulattal sem tudtam elégedettséget színlelni (pedig én a menzai kaja nagy részét is szerettem).
Na, mindegy, mindenesetre a következő szendvicset a kórházi konyhások figyelmébe ajánlom, szerintem simán belefér még a legszűkösebb költségvetésbe is. Ja, igen, mondjuk van egy kis munka vele :)
Sült hagymás, sajtos toast tükörtojással
Hozzávalók 4 főre:
8 szelet nagy toastkenyér
15 dkg könnyen olvadó sajt
60 dkg hagyma
4 tojás
Só, bors
Kevés vaj
Kevés olívaolaj
A hagymát nagyon vékonyra szeljük, egy ek olajon, alacsony lángon megfonnyasszuk. Megsózzuk, addig kevergetjük, míg enyhén megbarnul, karamellizálódik. Langyosra hűtjük. A sajtot vékonyan felszeljük.
A kenyerek egyik oldalát megvajazzuk. 4 szeletnek a nem vajas felére sajtszeleteket teszünk, rá egy kupac hagymát, majd ismét néhány szelet sajtot. Erre a jön a maradék kenyerek nem vajas fele. Egy teflonserpenyőbe tesszük őket (ugye a vajas felük ér a serpenyőhöz), lapáttal sűrűn nyomkodva megsütjük először az egyik oldalukat, majd a másikat.
Közben egy másik serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat, a kész szendvicsek tetejére csúsztatjuk.
Sózzuk, borsozzuk, zöldséggel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!