2015. aug 24.

Bortésztában sült patisszon kukoricával

írta: Hajós Ágnes
Bortésztában sült patisszon kukoricával

 Kis újítás, nagyszerű kombináció

Rántott patisszont minden évben legalább egyszer készítek, sima majonézes salátával egyszerű, de nagyszerű ebéd. 

Általában nincs bajom a hagyományokkal, de az újítás, az új ízek kipróbálása a lételemem. A bortésztával még a szakácstanfolyamon ismerkedtem meg, a szalonnás kukorica ötletét meg valamelyik amcsi főzős csatornán láttam. Kifejezetten jól passzolnak :)

 

Bortésztában sült patisszon bacon-ös kukoricával

 DSC_3548s

Hozzávalók 4 főre:

4 db kisméretű patisszon

Só, bors

2 tojás

2 dl vörösbor

25 + 2 ek dkg liszt

3 cső kukorica

10 dkg szeletelt bacon

 

A lisztet a tojással, vörösborral, sóval, borssal és annyi vízzel kikeverjük, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb sűrűbb állagot kapjunk. A patisszonokat meghámozzuk, félcentis szeletekre vágjuk, a magokat kivágjuk, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk. Egy mélytányérba öntünk 2 ek lisztet. A patisszon-darabokat először a lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a boros masszában. Bő, forró olajban megsütjük.

A körethez a bacon-t vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Kiöntjük, csak 2 ek-nyit hagyunk benne. A kukoricacsövekről levágjuk a szemeket, átforgatjuk a szalonnás zsíron, pár tekerésnyi borssal ízesítjük.

DSC_3551s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

bacon kukorica patisszon