Bortésztában sült patisszon kukoricával
Kis újítás, nagyszerű kombináció
Rántott patisszont minden évben legalább egyszer készítek, sima majonézes salátával egyszerű, de nagyszerű ebéd.
Általában nincs bajom a hagyományokkal, de az újítás, az új ízek kipróbálása a lételemem. A bortésztával még a szakácstanfolyamon ismerkedtem meg, a szalonnás kukorica ötletét meg valamelyik amcsi főzős csatornán láttam. Kifejezetten jól passzolnak :)
Bortésztában sült patisszon bacon-ös kukoricával
Hozzávalók 4 főre:
4 db kisméretű patisszon
Só, bors
2 tojás
2 dl vörösbor
25 + 2 ek dkg liszt
3 cső kukorica
10 dkg szeletelt bacon
A lisztet a tojással, vörösborral, sóval, borssal és annyi vízzel kikeverjük, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb sűrűbb állagot kapjunk. A patisszonokat meghámozzuk, félcentis szeletekre vágjuk, a magokat kivágjuk, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk. Egy mélytányérba öntünk 2 ek lisztet. A patisszon-darabokat először a lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a boros masszában. Bő, forró olajban megsütjük.
A körethez a bacon-t vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Kiöntjük, csak 2 ek-nyit hagyunk benne. A kukoricacsövekről levágjuk a szemeket, átforgatjuk a szalonnás zsíron, pár tekerésnyi borssal ízesítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!