Sajtos, bacon-ös ropogós, a család kedvence
Percek alatt összedobható, akár reggelire is
Én is szoktam nézelődni más oldalakon, kell az ihlet :)
A mostani receptet itt találtam, annyira gusztusos volt, hogy muszáj volt elkészítenem. Nem is csalódtam, pont olyan finom, amilyennek látszik :)
Sajtos, bacon-ös ropogós
Hozzávalók 5 darabhoz:
1 csomag friss (25-30 dkg leveles tészta)
4 nagy ek tejföl
5 szelet bacon
15 dkg sajt
Só, bors
1 tojás
2 ek szezámmag
1 ek liszt
A baconszeleteket ropogósra sütjük, félretesszük, míg kihűl.
A leveles tésztát kigöngyöljük, nagyon kicsit lisztezett deszkára terítjük, széltében kettévágjuk. A tejfölt összekeverjük 1 tk sóval és alaposan megborsozzuk. Megkenjük vele mindkét lapot. A sajtot lereszeljük, elosztjuk a tejfölös lapokon, kicsit rányomkodjuk. Az egyik felére rátördeljük a bacon-t, majd ráfordítjuk a másik tésztát a sajtos felével. Ezt is kissé összenyomkodjuk, pizzavágóval először hosszában félbe, majd keresztben 4 részre vágjuk, nyolc darabot kapva.
Egy tepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk, egymástól pár cm-re egymás mellé sorakoztatjuk a kis szendvicseket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!