2015. okt 02.

Sajtos, bacon-ös ropogós, a család kedvence

írta: Hajós Ágnes
Sajtos, bacon-ös ropogós, a család kedvence

Percek alatt összedobható, akár reggelire is

Én is szoktam nézelődni más oldalakon, kell az ihlet :)

A mostani receptet itt találtam, annyira gusztusos volt, hogy muszáj volt elkészítenem. Nem is csalódtam, pont olyan finom, amilyennek látszik :)

 

Sajtos, bacon-ös ropogós

DSC_0545s

Hozzávalók 5 darabhoz:

1 csomag friss (25-30 dkg leveles tészta)

4 nagy ek tejföl

5 szelet bacon

15 dkg sajt

Só, bors

1 tojás

2 ek szezámmag

1 ek liszt

 

A baconszeleteket ropogósra sütjük, félretesszük, míg kihűl.

A leveles tésztát kigöngyöljük, nagyon kicsit lisztezett deszkára terítjük, széltében kettévágjuk. A tejfölt összekeverjük 1 tk sóval és alaposan megborsozzuk. Megkenjük vele mindkét lapot. A sajtot lereszeljük, elosztjuk a tejfölös lapokon, kicsit rányomkodjuk. Az egyik felére rátördeljük a bacon-t, majd ráfordítjuk a másik tésztát a sajtos felével. Ezt is kissé összenyomkodjuk, pizzavágóval először hosszában félbe, majd keresztben 4 részre vágjuk, nyolc darabot kapva.

Egy tepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk, egymástól pár cm-re egymás mellé sorakoztatjuk a kis szendvicseket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

DSC_0543s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt bacon szezámmag leveles tészta