Tejszínes halragu paradicsommal, uborkával, pirított gyöngyhagymával
Nem látványos, de nagyon finom halragu, ha különlegességre vágysz
Általában problémám van a ragukkal. Na nem az ízük miatt, inkább csak azért, mert nem túl fotogének :)
Ez a zöldséges-halas változat is már jó ideje a tarsolyomban van. Nagyon szerettem, a savanykás uborka és édes sült hagyma együtt kifejezetten jó összhangban vannak.
Zöldséges-paradicsomos halragu
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg tengeri halfilé
4 dl passzírozott paradicsom
1 dl 20%-os tejszín
15 dkg ecetes uborka
15 dkg gyöngyhagyma
1 hagyma
Só, bors
1 tk majoranna
1 tk pirospaprika
1 ek olívaolaj
A halfilét 3 cm-es kockákra, a hagymát apróra, az uborkát karikákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, sárgára pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk az uborkát és a gyöngyhagymát, nagy lángon pár percig kevergetjük, majd beletesszük a haldarabkákat, felöntjük a paradicsomlével, alacsony lángon forralni kezdjük. Megszórjuk a majorannával, sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 percig alacsony lángon főzzük, majd beleöntjük a tejszínt. Ismét felforrósítjuk (de már ne forraljuk), megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti körettel (én kukoricás rizzsel) tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!