2015. nov 19.

Tejszínes halragu paradicsommal, uborkával, pirított gyöngyhagymával

írta: Hajós Ágnes
Tejszínes halragu paradicsommal, uborkával, pirított gyöngyhagymával

Nem látványos, de nagyon finom halragu, ha különlegességre vágysz

Általában problémám van a ragukkal. Na nem az ízük miatt, inkább csak azért, mert nem túl fotogének :)

Ez a zöldséges-halas változat is már jó ideje a tarsolyomban van. Nagyon szerettem, a savanykás uborka és édes sült hagyma együtt kifejezetten jó összhangban vannak.

 

Zöldséges-paradicsomos halragu

DSC_1610s

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg tengeri halfilé

4 dl passzírozott paradicsom

1 dl 20%-os tejszín

15 dkg ecetes uborka

15 dkg gyöngyhagyma

1 hagyma

Só, bors

1 tk majoranna

1 tk pirospaprika

1 ek olívaolaj

 

A halfilét 3 cm-es kockákra, a hagymát apróra, az uborkát karikákra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, sárgára pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk az uborkát és a gyöngyhagymát, nagy lángon pár percig kevergetjük, majd beletesszük a haldarabkákat, felöntjük a paradicsomlével, alacsony lángon forralni kezdjük. Megszórjuk a majorannával, sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 percig alacsony lángon főzzük, majd beleöntjük a tejszínt. Ismét felforrósítjuk (de már ne forraljuk), megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti körettel (én kukoricás rizzsel) tálaljuk.

DSC_1614s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

uborka tejszín paradicsomlé tengeri hal gyöngyhagyma