Zöldséges, sajtos, tofus saláta csípős szósszal
Egészséges, különleges, még télen is jól esik :)
Bár lassan egy hónapja volt a karácsonyi nagy húsdömping, még mindig sűrűn rámtör az érzés, hogy nem kell hús. Sőt, ha lehet, semmi nehéz étel.
Viszont a hideg miatt a csípős ételeket nagyon is kívánom, jól átmelegítenek.
Ezeknek jegyében készült nemrégiben ez a saláta. Akik eddig idegenkedtek a tofutól, ebben a környezetben, megsütve biztosan megszeretik.
Mi a szósszal összeforgatva ettük, de a látvány kedvéért külön fotóztam :)
Színes vitaminsaláta pikáns-csípős szósszal
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg édesburgonya
15 dkg tofu
20 dkg márványsajt
1 csomag (20 dkg) rukkola
3 nagy paradicsom
1 nagy lilahagyma
3 ek olívaolaj
A szószhoz:
3 dl görög joghurt
3 dl tejföl
1 ek száraz serpenyőben pirított szezámmag
4 ek szezámolaj
2 ek tabasco
Fél csokor koriander
Fél tk só
3 tekerésnyi bors
A szószhoz valókat összekeverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk.
Az édesburgonyát meghámozzuk, kétcentisre szeljük. Lobogó, sós vízben puhára főzzük (kb. 5 perc), kihűtjük.
Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük. A tofut centis kockákra vágjuk. A forró olívaolajban pár perc alatt minden oldalukat megsütjük, langyosra hűtjük. A paradicsomot és a lilahagymát is felkockázzuk
Egy tálban összekeverjük az édesburgonyát a tofuval, a rukkolával, a paradicsommal és a lilahagymával, elrendezzük egy mutatós tálon.
A tetejére morzsoljuk a márványsajtot, az öntetet külön tálkában tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!