2016. jan 24.

Zöldséges, sajtos, tofus saláta csípős szósszal

írta: Hajós Ágnes
Zöldséges, sajtos, tofus saláta csípős szósszal

Egészséges, különleges, még télen is jól esik :)

Bár lassan egy hónapja volt a karácsonyi nagy húsdömping, még mindig sűrűn rámtör az érzés, hogy nem kell hús. Sőt, ha lehet, semmi nehéz étel.

Viszont a hideg miatt a csípős ételeket nagyon is kívánom, jól átmelegítenek.

Ezeknek jegyében készült nemrégiben ez a saláta. Akik eddig idegenkedtek a tofutól, ebben a környezetben, megsütve biztosan megszeretik.

Mi a szósszal összeforgatva ettük, de a látvány kedvéért külön fotóztam :)

 

Színes vitaminsaláta pikáns-csípős szósszal

DSC_6553s

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg édesburgonya

15 dkg tofu

20 dkg márványsajt

1 csomag (20 dkg) rukkola

3 nagy paradicsom

1 nagy lilahagyma

3 ek olívaolaj

 

A szószhoz:

3 dl görög joghurt

3 dl tejföl

1 ek száraz serpenyőben pirított szezámmag

4 ek szezámolaj

2 ek tabasco

Fél csokor koriander

Fél tk só

3 tekerésnyi bors

 

A szószhoz valókat összekeverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk.

Az édesburgonyát meghámozzuk, kétcentisre szeljük. Lobogó, sós vízben puhára főzzük (kb. 5 perc), kihűtjük.

Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük. A tofut centis kockákra vágjuk. A forró olívaolajban pár perc alatt minden oldalukat megsütjük, langyosra hűtjük. A paradicsomot és a lilahagymát is felkockázzuk

Egy tálban összekeverjük az édesburgonyát a tofuval, a rukkolával, a paradicsommal és a lilahagymával, elrendezzük egy mutatós tálon.

A tetejére morzsoljuk a márványsajtot, az öntetet külön tálkában tálaljuk.

DSC_6552s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tofu koriander lilahagyma édesburgonya márványsajt rukkola szezámmag