Sült csirkecomb rizi-bizivel kezdőknek
A legegyszerűbb hétvégi ebéd részletesen
Sokszor kéritek tőlem, hogy egyszerűbb, alapvető dolgokról is írjak, ne csak különlegességekről.
Ezért múltkor lefotóztam az egyik vasárnapi ebédet és gondoltam, a főzni tanulóknak is segítek kicsit és leírom részletesen, hogy készül.
Bacon-ös csirkecomb rizi-bizivel
Hozzávalók 4 főre:
8-10 bőrös csirke alsócomb
Combonként 1 szelet bacon
Olaj
Bors
1-1 nagyobb ág kakukkfű és rozmaring
1 csésze (2,5 dl) rizs
2 csésze alaplé vagy víz
Fél csésze borsó
Fél tk só
1 csokor petrezselyem
A rozmaring és kakukkfű leveleit lecsipkedjük, rányomkodjuk a combokra, körbetekerjük 1-1 szelet bacon-nel. Egy tűzálló tálban egy ek olajat elkenünk, elhelyezzük benne a csirkecombokat. 200 fokos sütőben készre sütjük (Az idő sütőfüggő, figyelni kell. Ha egy éles kést a csont mellé szúrunk, és nem folyik ki véres lé, akkor kész. Ha nagyon sülne a bacon, fedjük le.)
Közben egy lábasban két ek olajat felforrósítunk, rászórjuk a rizst, párszor megkeverjük, míg elkezd fehéredni. Felöntjük az alaplével vagy vízzel, kicsit megsózzuk és hozzáadjuk a borsót. Mikor felforr, takarékra tesszük a lángot és fedőt teszünk rá (nem kevergetjük). Kb. 20 percig főzzük, elzárjuk a lángot és a fedő alatt hagyjuk pihenni még öt percet. Addigra beszívja a vizet és megpuhul. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, villával átforgatjuk és tálalhatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!