2016. ápr 16.

Sült csirkecomb rizi-bizivel kezdőknek

írta: Hajós Ágnes
Sült csirkecomb rizi-bizivel kezdőknek

A legegyszerűbb hétvégi ebéd részletesen

Sokszor kéritek tőlem, hogy egyszerűbb, alapvető dolgokról is írjak, ne csak különlegességekről.

Ezért múltkor lefotóztam az egyik vasárnapi ebédet és gondoltam, a főzni tanulóknak is segítek kicsit és leírom részletesen, hogy készül.

Bacon-ös csirkecomb rizi-bizivel

DSC_4057s

Hozzávalók 4 főre:

8-10 bőrös csirke alsócomb

Combonként 1 szelet bacon

Olaj

Bors

1-1 nagyobb ág kakukkfű és rozmaring

1 csésze (2,5 dl) rizs

2 csésze alaplé vagy víz

Fél csésze borsó

Fél tk só

1 csokor petrezselyem

 

A rozmaring és kakukkfű leveleit lecsipkedjük, rányomkodjuk a combokra, körbetekerjük 1-1 szelet bacon-nel. Egy tűzálló tálban egy ek olajat elkenünk, elhelyezzük benne a csirkecombokat. 200 fokos sütőben készre sütjük (Az idő sütőfüggő, figyelni kell. Ha egy éles kést a csont mellé szúrunk, és nem folyik ki véres lé, akkor kész. Ha nagyon sülne a bacon, fedjük le.)

Közben egy lábasban két ek olajat felforrósítunk, rászórjuk a rizst, párszor megkeverjük, míg elkezd fehéredni. Felöntjük az alaplével vagy vízzel, kicsit megsózzuk és hozzáadjuk a borsót. Mikor felforr, takarékra tesszük a lángot és fedőt teszünk rá (nem kevergetjük). Kb. 20 percig főzzük, elzárjuk a lángot és a fedő alatt hagyjuk pihenni még öt percet. Addigra beszívja a vizet és megpuhul. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, villával átforgatjuk és tálalhatjuk is.

DSC_4059s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

rizs borsó csirkecomb bacon