Caprese, kedvenc olasz salátám
Ötperces nyárízű finomság
A most következő salátát szerintem sokan ismeritek, max. nem ebben a formában. Az olaszok kedvenc nyári "nassolnivalója", a caprese (kapréze).
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az olasz konyha az egyszerűségről szól, így ebbe a fogásba sem kell több lédús paradicsomnál és jófajta (ha van, bivaly-) mozzarellánál, kevés olívaolajnál és bazsalikomlevélnél. Só, bors és kész. Semmi olívabogyó, és főképp kerüljük a szárított fűszereket.
Régebben én is kisebb kockákra vágtam és úgy kevertem össze, de az étteremben, ahol dolgoztam, így szolgáltuk fel, mert mutatósabb.
Nagyon várom, hogy végre megérjenek a kertemben a paradicsomok, szerintem több hétig ezen fogok élni :)
Caprese
Hozzávalók 1 főre:
1 db nagy mozzarella golyó (100-125 g)
2 nagy paradicsom
3 ek olívaolaj
6-8 bazsalikomlevél
Só, frissen őrölt bors
A mozzarellát és a paradicsomot cikkekre vágjuk, felváltva kör alakban egy tányérra lerakjuk. Megsózzuk, -borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, megtűzdeljük a bazsalikomlevelekkel.
Azonnal magában vagy friss péksüteménnyel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!