Bruschetta - sült csirkéből
Könnyű, friss ebéd nyárutóra
Nemrég leszedtem a maradék paradicsomot a kertből, mondván, tovább már biztos nem fog pirulni. Szerencsére még ezeknek is igazi "nyár"-ízük van, eszembe sem jutott, hogy főzzek belőlük, paradicsomsalátát meg ettem már eleget, kerestem valami gyors megoldást.
Aki a bruschettát ismeri, tudja, hogy egy ismert olasz finomságot takar, ropogósra sült kenyeret, tetején friss paradicsommal, zöldfűszerekkel és még lehet tovább cifrázni.
Külföldi oldalakon elég népszerű a most következő recept, a kenyeret lecserélték fűszeres sült csirkére és rögtön ebéd lett a reggeliből :)
Igazából semmi ördöngösség, de az olaszos ételek ugye az egyszerűségüktől olyan nagyszerűek :)
Sült csirke – bruschetta
Hozzávalók 4 főre:
8-10 csirke felsőcomb, bőrös
1-1 tk pirospaprika, szárított oregánó és kakukkfű
Olívaolaj
6 nagy, érett paradicsom
1 kicsi lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek (világos) balzsamecet
Só, frissen őrölt bors
10 levél bazsalikom
A fűszereket összekeverjük 1 tk sóval, pár tekerésnyi őrölt borssal és 4 ek olívaolajjal. A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajtahagyjuk. Mindegyiket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Száraz, forró serpenyőben mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt megsütjük, a bőrös oldallal kezdjük.
Közben kis kockára vágjuk a paradicsomokat, még apróbbra a hagymákat. Összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a balzsamecetet, 1 csapott tk sót, jó pár tekerésnyi borsot, az apróra vágott bazsalikomot és 3 ek olívaolajat.
Mikor a húsok készen vannak, ízlés szerint tányérra tesszük, rájuk halmozzuk a paradicsomsalátát. Rögtön tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!