2016. sze 23.

Bruschetta - sült csirkéből

írta: Hajós Ágnes
Bruschetta - sült csirkéből

Könnyű, friss ebéd nyárutóra

Nemrég leszedtem a maradék paradicsomot a kertből, mondván, tovább már biztos nem fog pirulni. Szerencsére még ezeknek is igazi "nyár"-ízük van, eszembe sem jutott, hogy főzzek belőlük, paradicsomsalátát meg ettem már eleget, kerestem valami gyors megoldást.

Aki a bruschettát ismeri, tudja, hogy egy ismert olasz finomságot takar, ropogósra sült kenyeret, tetején friss paradicsommal, zöldfűszerekkel és még lehet tovább cifrázni. 

Külföldi oldalakon elég népszerű a most következő recept, a kenyeret lecserélték fűszeres sült csirkére és rögtön ebéd lett a reggeliből :)

Igazából semmi ördöngösség, de az olaszos ételek ugye az egyszerűségüktől olyan nagyszerűek :)

 

Sült csirke – bruschetta

dsc_0560s

Hozzávalók 4 főre:

8-10 csirke felsőcomb, bőrös

1-1 tk pirospaprika, szárított oregánó és kakukkfű

Olívaolaj

6 nagy, érett paradicsom

1 kicsi lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek (világos) balzsamecet

Só, frissen őrölt bors

10 levél bazsalikom

 

A fűszereket összekeverjük 1 tk sóval, pár tekerésnyi őrölt borssal és 4 ek olívaolajjal. A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajtahagyjuk. Mindegyiket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Száraz, forró serpenyőben mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt megsütjük, a bőrös oldallal kezdjük.

Közben kis kockára vágjuk a paradicsomokat, még apróbbra a hagymákat. Összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a balzsamecetet, 1 csapott tk sót, jó pár tekerésnyi borsot, az apróra vágott bazsalikomot és 3 ek olívaolajat.

Mikor a húsok készen vannak, ízlés szerint tányérra tesszük, rájuk halmozzuk a paradicsomsalátát. Rögtön tálaljuk.

 dsc_0556s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

csirke paradicsom