2016. jún 05.

Sült spárga és paradicsom, fürjtojással

írta: Hajós Ágnes
Sült spárga és paradicsom, fürjtojással

Kevés alapanyag, különleges reggeli Még tart a spárgaszezon, kihasználom, amíg csak tudom.  Legtöbbször kedvenc füstölt sajtos, bacon-ös sült spárgámat készítem, vagy krémlevest, de minden évben kitalálok valami újat is. Most a maradék pár db, hűtőben árválkodó fehér spárgából készítettem egészséges…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom spárga fürjtojás

2016. jún 03.

Tócsni, görhöny, lapcsánka

írta: Hajós Ágnes
Tócsni, görhöny, lapcsánka

A száznevű finomság legegyszerűbb receptje A most következő étel kellemes gyerekkori emlékeket idéz bennem. sokszor volt, hogy apukám vacsorára görhönyt készített (csak később tudtam meg, hogy tócsniként ismertebb).  Akkor én jó nagy adag ketchuppel ettem, általában addig, amíg meg nem fájdult a…

Tovább Szólj hozzá

krumpli

2016. máj 31.

Zsályás csirkecomb lila csalamádéval

írta: Hajós Ágnes
Zsályás csirkecomb lila csalamádéval

Vajban sült csirke színes körettel Pár éve ültettem a kertembe zsályát, mára hatalmas bokor lett belőle, így mindig van kéznél ebből a kicsit fanyar illatú fűszerből.  A zsályás vaj az egyik gyengém. Az a lényege, hogy a zsályaleveleket vajban ropogósra kell pirítani, ami így teljesen átveszi a…

Tovább Szólj hozzá

zsálya csirkecomb vaj csalamádé

süti beállítások módosítása