2016. jún 05.

Sült spárga és paradicsom, fürjtojással

írta: Hajós Ágnes
Sült spárga és paradicsom, fürjtojással

Kevés alapanyag, különleges reggeli

Még tart a spárgaszezon, kihasználom, amíg csak tudom. 

Legtöbbször kedvenc füstölt sajtos, bacon-ös sült spárgámat készítem, vagy krémlevest, de minden évben kitalálok valami újat is.

Most a maradék pár db, hűtőben árválkodó fehér spárgából készítettem egészséges reggelit, bár nagyobb mennyiségben könnyű ebédnek is beillene. 

 

Fehér spárga sült paradicsommal és fürjtojással

DSC_0147

Hozzávalók 4 főre:

Fél kg fehér spárga

3 nagy paradicsom

10-12 fürjtojás

Olívaolaj

Só, frissen őrölt bors

Fél csokor petrezselyem

 

A spárgák fás végét letörjük, az alsó 5 cm szárát zöldséghámozóval lehántjuk. Lobogó, sós vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon körbepirítjuk, félretesszük, melegen tartjuk. Ha kell, ismét kevés olajat öntünk a serpenyőbe, az 1 cm-es karikákra vágott paradicsomok mindkét oldalát megkapatjuk.

Kivéve sózzuk, borsozzuk.

Kitöröljük, vagy elmossuk a serpenyőt, ismét olajat öntünk bele, óvatosan beleütjük a fürjtojásokat, tükörtojást sütünk belőlük. Közben felaprítjuk a petrezselymet.

Tálaláskor néhány szál spárgát tányérra szedünk, erre tesszük a paradicsomokat, rá a fürjtojásokat, ezt is megborsozzuk. Megszórjuk petrezselyemmel, friss péksüteménnyel (fogyókúrázók anélkül) fogyasszuk.

DSC_0146

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

paradicsom spárga fürjtojás