2017. nov 10.

Masnitészta különleges paradicsomszósszal, bacon-nel

írta: Hajós Ágnes
Masnitészta különleges paradicsomszósszal, bacon-nel

Egyszerű, gyors ebéd krémes mártással

Nemrég kaptam a Szarvasi Mozzarellától egy hatalmas dobozt tele mindenféle termékükkel. Cserébe megígértem, hogy hetente egyszer megmutatom, mit alkottam velük.

Egy roppant egyszerű tésztaétellel kezdtem, mivel a "gyorsan valami finomat" este állt fenn. 

 

Ricottás paradicsomos farfalle bacon-nel

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg farfalle (masnitészta)

2 ek olaj

2 nagy ek paradicsompüré

20 dkg Szarvasi ricotta

Só, bors

1 chili (elhagyható)

10 dkg bacon

Só, bors

Kb. 2 dl alaplé

10 levél bazsalikom

5 dkg parmezán forgácsokra reszelve

2 gerezd fokhagyma

 

A tésztát kifőzzük a csomagoláson megjelöltek szerint. Figyeljünk, hogy ne főzzük túl! Hideg vízzel leöblítjük, az olajjal összeforgatjuk.

A bacon-t vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk. Egy magas falú lábasban alacsony lángon kiolvasztjuk a bacon-t, a pörcöket kiszedjük, mehet a helyére a fokhagyma és a karikára vágott chili. Kevergetjük, mikor elég intenzív az illata, mehet hozzá a paradicsompüré és a ricotta. Addig kevergetjük, míg egynemű lesz, megsózzuk, -borsozzuk. Felöntjük annyi alaplével, hogy egy szokásos tésztaszósznál hígabbat kapjunk. Felforraljuk, kicsit besűrítjük, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot. Egy-két percig kevergetjük, megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, majd hozzáöntjük a tésztát.

Kicsit összefőzzük, elzárjuk a gázt, pár percet állni hagyjuk.

Tálaláskor néhány kanál tésztát tányérba szedünk, megszórjuk a bacon-nel, a maradék bazsalikomlevelekkel, a parmezánforgácsokkal kínáljuk.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tészta ricotta chili bacon paradicsompüré