2018. már 19.

Langyos, különleges saláta az egészség jegyében

írta: Hajós Ágnes
Langyos, különleges saláta az egészség jegyében

Laktató saláta különleges alapanyagokkal

Nemrég libacombot sütöttem, a kacsa és ez is a kedvenceim. Lassan, alacsony lángon, ropogós-omlósra készítve, szerintem az egyik legfinomabb dolog a világon.

Mondhatnám, hogy pont ebben a salátában képzeltem el a sült libacombot, de ez nem teljesen így van. A többiek (mármint a kis finnyás gyerekeim) finom libazsíros tört krumplit és sok savanyúságot kaptak hozzá, ez pedig az én tányéromra került :)

 

Langyos saláta libacombbal, édesburgonyával, mozzarellával

Hozzávalók 4 főre:

2 libacomb

2 édesburgonya

1 csomag rukkola

2 mozzarella golyó

2 gránátalma

Só, bors

1 nagy ág rozmaring

(Olíva)olaj

 

Az öntethez:

1 ek méz

2 ek mustár

4 ek olívaolaj

2 ek vörösborecet

1 gerezd fokhagyma

1 csipet só és bors

 

Az öntethez a mézet simára keverjük a mustárral, megsózzuk, -borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. Mehet hozzá az olaj és az ecet, mikor egynemű, hűtőbe tesszük felhasználásig.

A libacombba masszírozzuk a sót és borsot, egy tepsibe ültetjük, rátépkedjük a rozmaring-leveleket, lefedve 160 fokon kb. 1,5-2 órát sütjük. Akkor lesz jó, ha a csont mellé szúrt kés könnyen beleszalad. Ekkor levesszük a fóliát, magasra állítjuk a sütőt és rápirítjuk a bőrt.

Kivéve langyosra hűtjük.

Az édesburgonyát meghámozzuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megsózzuk, kézzel összeforgatjuk. Elterítjük egy tepsin, 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt puhára sütjük (sütőfüggő, ellenőrizzük). Ezt is kissé kihűtjük

Tálaláskor 4 nagy tányéron elosztjuk a rukkolát, az édeskrumpli-hasábokat, rátépkedjük a húst majd a lecsepegtetett mozzarellát. Közvetlen fogyasztás előtt megcsorgatjuk az öntettel.

  Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta mustár mozzarella liba édesburgonya libacomb