2018. már 24.

Saláta egy lengyel szakácstól

írta: Hajós Ágnes
Saláta egy lengyel szakácstól

Bármilyen furcsának tűnik, az alapanyagok nagyon is összeillenek!

Egy éve voltam Lengyelországban, ahol egy helyi híresség tartott nekünk főzőtanfolyamot. Sok zöldséges ételt készítettünk (sok finom bort is ittunk hozzá :D ). Itt már írtam róla egy elég szemléletes beszámolót, itt pedig az első, ott készített ételt mutattam be.

Többet is reprodukáltam, csak valahogy mindig kimaradtak a bemutatásból... De igyekszem mielőbb hozni  őket, mert nagyon finomak, fantáziadúsak és az igazi húsevők is imádni fogják, ha máshogy nem, hát köretként :)

 

Kuszkuszsaláta lencsével, uborkával, aszalt áfonyával és zöldfűszerekkel

Hozzávalók 4 főre:

10 dkg kuszkusz

10 dkg aszalt áfonya vagy cseresznye

5 dkg lencse

1 kisebb kígyóuborka

3-3 ek durvára vágott menta és korianderlevél

 

Az öntethez:

0,8 dl olívaolaj

1 nagy citrom leve

1 gerezd zúzott fokhagyma

Fél tk só, frissen őrölt bors

 

A lencsét előző este beáztatjuk.

Az öntethez valókat összekeverjük.

A lencsét puhára főzzük, leszűrjük, kicsit kihűtjük. A kuszkuszt egy tálba öntjük, kicsit megsózzuk. Felöntjük annyi lobogóan forró vízzel, ami félujjnyival ellepi, letakarjuk 10 percre. A kígyóuborkát kb. félcentisre kockázzuk.

A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, átkeverjük. Egy nagyobb tálban az aszalt gyümölccsel, a lencsével, az uborkakockákkal és a zöldekkel összekeverjük. Hozzáadjuk az öntetet, átforgatjuk, behűtjük.

Tálalás előtt még egyszer keverjük át.

  Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

uborka fokhagyma áfonya kuszkusz