2020. már 27.

Babsaláta paradicsommal mexikói stílusban

írta: Hajós Ágnes
Babsaláta paradicsommal mexikói stílusban

Aki a chilis babot szereti, annak ez is nagyon fog tetszeni :)

Együnk sok zöldséget! - Persze, könnyű azt mondani. 

Mármint én tényleg szeretem a zöldségeket, szinte mindent megeszek. De néha besokallok, hogy minden ropog, és semmi lágyság nincs a salátában vagy a köretben. 

Na, ez a most következő étel egyáltalán nem ez a kategória. Hideg ugyan, hiszen salátáról van szó, de a babtól és a húsos paradicsomtól puha, a szósz és a fűszerek pedig hihetetlenül különleges ízű fürdőt biztosítanak nekik.

Ha nagyon nem bírjátok hús nélkül, süthettek hozzá valamit, de szerintem ez magában is elég laktató. 

Ja, és akár azonnal is fogyasztható, de pár óra vagy akár egy-két nap sem árt neki a hűtőben.

 

Paradicsomos babsaláta mexikói stílusban

 

Hozzávalók 2-3 főre:

1 konzerv vörösbab

2 -3 nagy, húsos paradicsom

1 nagy szál újhagyma a zöldjével együtt

3 ek ketchup

1 ek olívaolaj

1 nagy marék durvára vágott koriander

1 mk őrölt római kömény

1 mk füstölt pirospaparika

Só, bors

Pár csepp lime-lé

 

A babot lecsepegtetjük, a paradicsomot a babbal megegyező nagyságúra vágjuk, az újhagymát. Összekeverjük a ketchupot az olívaolajjal, korianderrel, római köménnyel, pirospaprikával, hozzáadunk néhány csepp lime levet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.

Azonnal is fogyaszthatjuk, de pár óra a hűtőben kifejezetten jót tesz neki.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom bab koriander