Sajtkrémes töltött gomba
Krémes-ropogós töltött gomba, ízkavalkád hús nélkül
Sokszor semmi kedvem húst enni, ilyenkor a legjobb megoldás az ilyen-olyan töltött zöldség.
Aki ismer, tudja, mennyire szeretem a sajtokat, ha lehetne, csak ezen élnék :)
Szóval nemrég megtöltöttem pár gyönyörű portobello gombát néhány evőkanál extra krémes töltelékkel, sütőben megsütöttem és ropogós-paradicsomos körettel tálaltam.
Nagyon finom lett, próbáljátok ki!
Sajtkrémes töltött gomba
Hozzávalók 4 főre:
16-20 db nagyfejű barna csiperke (mérettettől függően)
2 tömlős sajt
15 dkg cottage cheese
1 csokor petrezselyem
Só, frissen őrölt bors
8 szelet bacon
1 nagy lilahagyma
Pár ek tejföl (elhagyható)
3 ek olaj
15 dkg reszelt sajt
A cottage cheese-t összenyomkodjuk a sajtkrémmel, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
A bacont ropogósra sütjük, papírtörlőre szedjük. A gombák tönkjét kitörjük, a hagymával együtt apróra vágjuk. A bacon zsírján először a hagymát sütjük meg, majd mehetnek hozzá a gombatönkök is. Ha langyos, összekeverjük az összetördelt bacon-nel és a sajtkrémmel. Ha túl száraznak érezzük, kevés tejfölt még keverjünk hozzá, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Egy tűzálló tálat, amiben minden elfér, enyhén kiolajozunk. A gombákat megsózzuk, a tönk helyével felfelé belefektetjük. Megtöltjük a sajtkrémmel, egy nagy csipet reszelt sajtot helyezünk a tetejükre.
200 fokon 20-30 percig sütjük, míg a sajt kicsit megbarnul a tetején.
Salátával és paradicsomos rizzsel fogyasztottuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!