2021. jan 05.

Sajtkrémes töltött gomba

írta: Hajós Ágnes
Sajtkrémes töltött gomba

Krémes-ropogós töltött gomba, ízkavalkád hús nélkül

 Sokszor semmi kedvem húst enni, ilyenkor a legjobb megoldás az ilyen-olyan töltött zöldség. 

Aki ismer, tudja, mennyire szeretem a sajtokat, ha lehetne, csak ezen élnék :)

Szóval nemrég megtöltöttem pár gyönyörű portobello gombát néhány evőkanál extra krémes töltelékkel, sütőben megsütöttem és ropogós-paradicsomos körettel tálaltam.

Nagyon finom lett, próbáljátok ki! 

 

Sajtkrémes töltött gomba

 20181018_092014s.jpg

Hozzávalók 4 főre:

16-20 db nagyfejű barna csiperke (mérettettől függően)

2 tömlős sajt

15 dkg cottage cheese

1 csokor petrezselyem

Só, frissen őrölt bors

8 szelet bacon

1 nagy lilahagyma

Pár ek tejföl (elhagyható)

3 ek olaj

15 dkg reszelt sajt

 

A cottage cheese-t összenyomkodjuk a sajtkrémmel, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.

A bacont ropogósra sütjük, papírtörlőre szedjük. A gombák tönkjét kitörjük, a hagymával együtt apróra vágjuk. A bacon zsírján először a hagymát sütjük meg, majd mehetnek hozzá a gombatönkök is. Ha langyos, összekeverjük az összetördelt bacon-nel és a sajtkrémmel. Ha túl száraznak érezzük, kevés tejfölt még keverjünk hozzá, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Egy tűzálló tálat, amiben minden elfér, enyhén kiolajozunk. A gombákat megsózzuk, a tönk helyével felfelé belefektetjük. Megtöltjük a sajtkrémmel, egy nagy csipet reszelt sajtot helyezünk a tetejükre.

200 fokon 20-30 percig sütjük, míg a sajt kicsit megbarnul a tetején.

Salátával és paradicsomos rizzsel fogyasztottuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

 

Szólj hozzá

gomba bacon sajtkrém cottage cheese