Caprese saláta rukkolával, csirkemellel
Maradékmentés felsőfokon
Legnagyobb nyári kedvencem a caprese saláta, főleg, ha friss, a saját kertemben termett paradicsommal készíthetem.
Maga az ízvilág is annyira a kedvemre való, hogy többféle ételben feldolgoztam, ötleteimet itt találod.
Most a hétvégi húslevesben főtt, megmaradt csirkemellet kevertem a salátába, de bármilyen maradék sült vagy főtt hús jó ízt ad neki.
Pluszban egy kis rukkola is belekerült, fel is dobta, felfrissítette az ételt :)
Caprese csirkével és rukkolával
Hozzávalók 4 főre:
2 kisebb, levesben főtt csirkemell-filé (összesen 30-35 dkg)
2 nagyobb ízes, húsos paradicsom
2 nagy marék rukkola
25 dkg sajt (mozzarella, trappista, gouda)
5 nagy levél bazsalikom
Fél citrom leve
1 nagy csipet só
Pár tekerésnyi bors
A csirkemellet, a paradicsomot és a sajtot egyformán kb. egycentis kockákra vágjuk. A rukkolát durvára vágjuk, a bazsalikomot egy mozsárban összetörjük az olívaolajjal, a sóval, a borssal és a citromlével.
Összeforgatjuk a hozzávalókat, fél órára behűtjük, aztán fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!