2021. jún 21.

Caprese saláta rukkolával, csirkemellel

írta: Hajós Ágnes
Caprese saláta rukkolával, csirkemellel

Maradékmentés felsőfokon

Legnagyobb nyári kedvencem a caprese saláta, főleg, ha friss, a saját kertemben termett paradicsommal készíthetem.

Maga az ízvilág is annyira a kedvemre való, hogy többféle ételben feldolgoztam, ötleteimet itt találod.

 Most a hétvégi húslevesben főtt, megmaradt csirkemellet kevertem a salátába, de bármilyen maradék sült vagy főtt hús jó ízt ad neki.

Pluszban egy kis rukkola is belekerült, fel is dobta, felfrissítette az ételt :)

 

Caprese csirkével és rukkolával

20200508_111027s.jpg

 

Hozzávalók 4 főre:

2 kisebb, levesben főtt csirkemell-filé (összesen 30-35 dkg)

2 nagyobb ízes, húsos paradicsom

2 nagy marék rukkola

25 dkg sajt (mozzarella, trappista, gouda)

5 nagy levél bazsalikom

Fél citrom leve

1 nagy csipet só

Pár tekerésnyi bors

 

A csirkemellet, a paradicsomot és a sajtot egyformán kb. egycentis kockákra vágjuk. A rukkolát durvára vágjuk, a bazsalikomot egy mozsárban összetörjük az olívaolajjal, a sóval, a borssal és a citromlével.

Összeforgatjuk a hozzávalókat, fél órára behűtjük, aztán fogyaszthatjuk is.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

csirke saláta paradicsom sajt bazsalikom olívaolaj rukkola