Csirkemellrózsák versenyre, brokkoliszósszal
Csirkemell különleges formában paradicsommal, camembert-rel
A jolkifoztem.hu-n nemrég lezárult a receptverseny. Nem verték nagy dobra az eredményt, konkrétan sehol nincs fent az oldalon. Nekem viszont küldtek egy e-mailt, hogy bekerültem a győztesek közé, és küldenek egy kötényt :)
A recept itt található hivatalosan.
De mivel az én találmányom, itt is közzéteszem:
Csirkemellrózsák brokkoliszósszal és újhagymás törtkrumplival
Hozzávalók 2 főre:
A rózsákhoz:
40 dkg csirkemell-filé
15 dkg camembert
1 paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
Provance-i fűszerkeverék
Só
A brokkoliszószhoz:
15 dkg brokkoli
Fél l húsleves
40 dkg krumpli
2 szál újhagyma
5 dkg vaj
Só, fehér bors
A csirkemellet összesen 6 szeletbe vágjuk, hosszúkás szeleteket kell kapnunk. Kiklopfoljuk. Az egyik oldalukat besózzuk, a másikat megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ez az oldal marad előttünk kiterítve. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben kicsit megpirítjuk. A mellekre teszünk egy-két csíkot, egy szelet paradicsomot és egy szelet camembert-t. Feltekerjük, majd a végét aláfordítjuk. Kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk a rózsákat egymás mellé.
A tetejükre is teszünk egy darab sajtot, majd alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 10 percig sütjük, míg megpirul a teteje.
A szószhoz a felforralt levesbe tesszük a brokkolit és puhára főzzük. A zöldséget a merülőmixer poharába tesszük. Összeturmixoljuk, majd a levessel addig hígítjuk, míg mártássűrűségű lesz, ízlés szerint sózzuk.
A krumplit felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. A hagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, a megolvasztott vajon megfuttatjuk. Rádobjuk a krumplit, pár percig együtt kevergetjük. Fűszerezzük sóval, fehér borssal.
Tálaláskor egy adag krumplit a tányér közepére kanalazunk, köré tesszük a rózsákat és a szószt.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!