2013. dec 11.

5 hozzávaló - töltött csirkefasírt nem megszokott körettel

írta: Hajós Ágnes
5 hozzávaló - töltött csirkefasírt nem megszokott körettel

Husi, bacon, sajt, hagyma, karfiol és az ágiféle variálás

Aki régebbóta követ, tudhatja, hogy amilyen versenyt Stahl Judit meghirdet, azon én elindulok. Ez eleinte szélmalomharcnak tűnt, valószínűleg tapasztalatlan voltam, az ételfotózás terén meg még most is van mit tanulnom. Viszont egyszer megtört a jég, és egymásután kétszer is díjazott lettem. Ezen felbuzdulva azóta is küldök be recepteket, persze aztán gondosan ki is rakom ide, mert nála nem mindig sikerül kiírni a nevem a leírás alá...

A következő recept egy régebbi megmérettetésre készült. 5 hozzávaló van megadva és csak ezek (meg persze némi zsiradék és fűszer) felhasználásával kell ételeket készíteni. Az első héten a következő volt: darált hús, füstölt sajt, lilahagyma, karfiol, bacon.
Én ezt találtam ki:

Füstölt sajtos csirkepárnácska bacon-ös karfiolkrémmel és sült lilahagymával

DSC_4558s

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg csirke felsőcomb-filé darálva

3 ek petrezselyem

2 kk ázsiai citromfű (szárított)

Só, bors

Olaj a sütéshez

4 fej lilahagyma

15 dkg füstölt sajt

1 nagy vagy 2 kis fej karfiol

25 dkg szeletelt bacon

 

A karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk.

A bacon-t apróra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, 2 ek-nyit a karfiolhoz adunk. A pörcök 3/4- részét a karfiolkrémbe keverjük, melegen tartjuk.

 A hagymát vékony karikákra szeljük, megsózzuk, a visszamaradt zsírban megsütjük. Akkor jó, ha összeesik, a sütéstől édeskés ízt kap. Kivesszük a hagymát, leszűrjük a zsírt, egy másik serpenyőbe öntjük. Olajat adunk hozzá, hogy 1 cm-nyi legyen.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, citromfüvet, alaposan összekeverjük. A sajtot kisebb hasábokra szeleteljük. A húsból egy diónyi gombócot veszünk, nedves kézzel ellapítjuk, a közepére teszünk 1-2 sajthasábot. Beborítjuk egy másik adag szétlapogatott darált hússal, párnaalakúra formázzuk.

A zsiradékba tesszük, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Tálaláskor egy kis halom hagymát és karfiolkrémet tányérra teszünk, egy párnácskát kettévágunk, a hagymára ültetjük. A karfiolkrémet a maradék bacondarabkákkal díszítjük.

DSC_4562ss

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt csirkemell bacon lilahagyma füstölt sajt darált hús petrezselyem