2013. okt 12.

Húsos pite csirkével, batátával

írta: Hajós Ágnes
Húsos pite csirkével, batátával

Az angol klasszikus az én kedvenceimmel Az angolok egyik nemzeti eledele a shepherd's pie, vagyis pásztorpite. A lényege, hogy egy tál aljára marhahúsos ragu kerül, rá krumplipüré, majd sütőben összesütik. Nagyon finom, mikor Angliában éltem, többször is ettem, a halas változat volt a…

Tovább Szólj hozzá

csirkecomb zöldborsó kukorica édesburgonya batáta

2013. okt 11.

A falafel nem csak pitában finom, itt egy laktató saláta

írta: Hajós Ágnes
A falafel nem csak pitában finom, itt egy laktató saláta

Saláta gazdagon extra finom öntettel Először Egyiptomban ettem falafelt, vagyis csicseriborsó-fasírtot. Nagyon ízlett (mondjuk ott nekem minden), itthon is el akartam készíteni. A gyros büfék ugyan itthon is kínálják, de szégyenszemre valami mirelit vacakot kaptam, ott ahol arab a tulaj.... Ízetlen…

Tovább Szólj hozzá

citrom csicseriborsó római kömény édesburgonya petrezselyem avokádó szezámmag tahini koriandermag földimogyoró-olaj fehér cheddar

2013. okt 08.

Sztrapacska gazdagon

írta: Hajós Ágnes
Sztrapacska gazdagon

Krumpligaluska juhtúróval, gombával összesütve Tele a piac vargányával. Próbáltam ellene küzdeni, de nem tudtam, vettem néhány szép darabot. Szeretem a gombákat, sok fajtát megkóstoltam és őszintén szólva (most meg fognak néhányan kövezni) túl nagy különbséget nem fedeztem fel ízben. Állagban más a…

Tovább Szólj hozzá

krumpli vargánya szalonna juhtúró

süti beállítások módosítása