2014. jan 22.

Sajtburgerleves - nem nevetni, van ilyen :)

írta: Hajós Ágnes
Sajtburgerleves - nem nevetni, van ilyen :)

A szeretett gyorsétel ízei egy laktató levesben

Akik jobban ismernek, tudják, hogy gyengéim a gyorsételek. Sajnos elég ritkán ehetek, mert csak ránézek és hízok 2 kilót, de egy hónapban egyszer megengedem magamnak. Nem olyan régen a Nosaltyn találtam egy nagyon vicces ételt itt, a címben nevezett sajtburgerlevest :)

Na, ezt rögtön el kellett készítenem. És téééényleg! Az összetevők megtalálhatók egy sajtburger szendvicsben, egyetlen plusz hozzávaló, amitől levest varázsolhatunk belőlük, az a húsalaplé. Mellé süssünk jófajta hamburgerzsemlét!

Sajtburgerleves

 DSC_3715

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg darált marhahús

15 dkg reszelt cheddar sajt

1 ek Worcesteshire-szósz

1 kk mustár

1 kk kechup

1 dl sör

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 paradicsom

¼ jégsaláta

2 ek vaj

3 ek olaj

2 ek liszt

1,2 ljó ízes marhahúsleves

Ecetes uborka ízlés szerint

 

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, mustárt, kechupot, sört, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, míg a hús megsül, a szaftja pedig besűrűsödik. Nem kell zsírjára sütni, egy kicsi szaft maradjon alatta.

A vajat megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet. Kevergetve megvárjuk, míg zsemleszínű lesz, majd felengedjük a húsleves felével. A sajtot belereszeljük, ha elolvadt, hozzáöntjük a maradék húslevest és felforraljuk. Hozzáadjuk a hagymás húst, ismét felforraljuk. Ekkor elzárjuk a gázt. A paradicsomot kétcentisre kockázzuk, a jégsalátát csíkokra vágjuk. A paradicsomot belekeverjük a levesbe, 5 percig állni hagyjuk. A salátát fogyasztás előtt adjuk hozzá. Hamburgerzsemlével és ízlés szerint uborka-karikákkal kínáljuk.

DSC_3714s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

hamburger darált hús cheddar Worcestershire szósz