2014. máj 31.

Halas rakott brokkoli

írta: Hajós Ágnes
Halas rakott brokkoli

Tonhalas egytálétel a fogyókúra jegyében

Sajnos elég ritkán eszek halat, de időnként előfordul. A következő fogást (is) a fogyókúra jegyében találtam ki, de beigazolódott, hogy ami egészséges, az lehet nagyon finom.

Én most tonhalat használtam, de jó hozzá bármilyen halfilé, amit szeretnénk vagy amihez hozzájutunk.

Rakott brokkoli pirított tonhallal

 DSC_0361s

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg tonhal-filé

2 ek olívaolaj + a kenéshez

Só, bors pirospaprika

2 kis fej brokkoli

20 dkg füstölt sajt

5 ek tejföl

¼ szerecsendió

 

A tonhalat (ha kell, felolvasztjuk) két centis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Az olívaolajon megsütjük, egy kiolajozott, tűzálló tál alján elterítjük.

A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 5 percet előfőzzük. Leszűrjük, a halkockák tetejére szedjük.

A tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Elosztjuk a masszát a brokkoli tetején, 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul.

DSC_0355s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

hal tejföl brokkoli füstölt sajt szerecsendió