Halas rakott brokkoli
Tonhalas egytálétel a fogyókúra jegyében
Sajnos elég ritkán eszek halat, de időnként előfordul. A következő fogást (is) a fogyókúra jegyében találtam ki, de beigazolódott, hogy ami egészséges, az lehet nagyon finom.
Én most tonhalat használtam, de jó hozzá bármilyen halfilé, amit szeretnénk vagy amihez hozzájutunk.
Rakott brokkoli pirított tonhallal
Hozzávalók 4 főre:
70 dkg tonhal-filé
2 ek olívaolaj + a kenéshez
Só, bors pirospaprika
2 kis fej brokkoli
20 dkg füstölt sajt
5 ek tejföl
¼ szerecsendió
A tonhalat (ha kell, felolvasztjuk) két centis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Az olívaolajon megsütjük, egy kiolajozott, tűzálló tál alján elterítjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 5 percet előfőzzük. Leszűrjük, a halkockák tetejére szedjük.
A tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Elosztjuk a masszát a brokkoli tetején, 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!