Laktató saláta ebédre, 10 perc alatt
Füstölt sajtos, magvas, csirkemájas saláta - ettől nem biztos, hogy fogyni fogsz :)
Sokszor dobok össze magamnak délben egy salátát, általában le sem fotózom, mert annyira egyszerűnek tarom. De az alábbi olyan finomra sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek :)
Füstölt sajtos saláta csirkemájjal, pirított magvakkal
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemáj
Fél fej jégsaláta
20 dkg csemegeuborka
2 nagy paradicsom
4 kis szelet magvas, barna kenyér
15 dkg füstölt sajt
4 ek kacsazsír
1 ek mustár
1 ek gránátalmaecet (Donum Terrae)
1-1 ek szezámmag, lenmag, napraforgómag
Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a magvakat, félretesszük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, ugyanebben a serpenyőben szintén zsiradék nélkül megpirítjuk, ezt is félretesszük. Belekanalazzuk a zsírt, mikor felolvadt, mérsékeljük a lángot, hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott, megszurkált májat. Óvatosan mindkét oldalukat megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk (ez csirkemáj, nem fog megkeményedni). Akkor jó a máj, ha a közepe szép rózsaszín marad.
Közben egy tálba tépkedjük a salátát. A paradicsomokat és a sajtot centisre kockázzuk, az uborkát vékonyan felkarikázzuk, összeforgatjuk a salátával.
A langyos öntethez a serpenyőben maradt zsírba belekeverjük a mustárt és az ecetet.
Tálaláskor ízlés szerint szedünk a tányérra a salátából, rá a kenyérkockákat, erre a májdarabokat, megcsorgatjuk a szósszal, végül megszórjuk a magvakkal.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!