2014. nov 17.

Laktató saláta ebédre, 10 perc alatt

írta: Hajós Ágnes
Laktató saláta ebédre, 10 perc alatt

Füstölt sajtos, magvas, csirkemájas saláta - ettől nem biztos, hogy fogyni fogsz :)

Sokszor dobok össze magamnak délben egy salátát, általában le sem fotózom, mert annyira egyszerűnek tarom. De az alábbi olyan finomra sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek :)

 

Füstölt sajtos saláta csirkemájjal, pirított magvakkal

 DSC_5781s

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg csirkemáj

Fél fej jégsaláta

20 dkg csemegeuborka

2 nagy paradicsom

4 kis szelet magvas, barna kenyér

15 dkg füstölt sajt

4 ek kacsazsír

1 ek mustár

1 ek gránátalmaecet (Donum Terrae)

1-1 ek szezámmag, lenmag, napraforgómag

 

Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a magvakat, félretesszük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, ugyanebben a serpenyőben szintén zsiradék nélkül megpirítjuk, ezt is félretesszük. Belekanalazzuk a zsírt, mikor felolvadt, mérsékeljük a lángot, hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott, megszurkált májat. Óvatosan mindkét oldalukat megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk (ez csirkemáj, nem fog megkeményedni). Akkor jó a máj, ha a közepe szép rózsaszín marad.

Közben egy tálba tépkedjük a salátát. A paradicsomokat és a sajtot centisre kockázzuk, az uborkát vékonyan felkarikázzuk, összeforgatjuk a salátával.

A langyos öntethez a serpenyőben maradt zsírba belekeverjük a mustárt és az ecetet.

Tálaláskor ízlés szerint szedünk a tányérra a salátából, rá a kenyérkockákat, erre a májdarabokat, megcsorgatjuk a szósszal, végül megszórjuk a magvakkal.

DSC_5788s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

kenyér paradicsom uborka sajt csirkemáj kacsazsír füstölt sajt szezámmag napraforgómag lenmag gránátalmaecet