Zöldfűszeres tart sok színes paradicsommal
Isteni nyári pite bacon-nel, sajttal
Valamelyik nap a piacon egy néninél többféle paradicsomot találtam. Volt ott befőzni való, ökörszív és mindenféle színű koktélparadicsom, ez utóbbiból vettem is egy nagy zacsival.
Rögtön magam elé képzeltem, hogy milyen mutatós, igazi nyári étel készíthető. És a melegre való tekintettel nagyjából 10 perc előkészítést igényel, aztán a sütés idejére kimenekülünk a konyhából (télen meg majd kifejezetten jól fog esni a sütő mellett álldogálni és élvezni az illatokat :) )
Paradicsomos, bacon-ös pite
Hozzávalók 4 főre:
1 csomag (fél kg) leveles tészta
2 dl zsíros tejszín
2 db L-es tojás
25 dkg, különböző fajta koktélparadicsom
4 szelet bacon
2 ek-nyi aprított, friss zöldfűszer (nálam bazsalikom, kakukkfű, zsálya és rozmaring)
Só, bors
10 dkg sajt
A leveles tésztát, ha fagyasztott, kiengedjük, fél cm vastagra nyújtjuk.
A bacon-t serpenyőben ropogósra sütjük, zsírját félretesszük, a szalonnát összetördeljük. A sajtot lereszeljük.
A kinyújtott tésztánál 10 cm-rel kisebb tűzálló tálba nyomkodjuk (én most 25x25-ösbe), a szélén levágjuk a túllógó részeket.
A tejszínt összekeverjük a tojásokkal, bacon-nel, zöldfűszerekkel, reszelt sajttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tésztába öntjük. Elosztjuk a tetején a félbevágott színes paradicsomokat.
180 fokos sütőben addig sütjük, míg a közepe már nem remeg.
Forrón vagy langyosan szeletelve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!