2015. sze 29.

Sült zöldbabos saláta curry-vel, bacon-nel

írta: Hajós Ágnes
Sült zöldbabos saláta curry-vel, bacon-nel

Langyos zöldséges saláta és pikáns sült tarja

Páromnak elég sok zöldséggel van problémája. Nem szól róla és mindent megeszik, de tudom, hogy nem mindegyikért van oda. Én szinte az összes zöldséget szeretem, nem is drágák és rengeteg a lehetőség bennük.

Még tavaly készítettem sült zöldbabot, akkor hideg saláta lett belőle, és annyira megtetszett, hogy alig vártam, hogy idén is megjelenjen a piacon.

A most következő meleg saláta magában is megállná a helyét, de azért sütöttem hozzá egy kis tarját, nehogy szó érje a ház elejét... :) Nem gondoltam volna, de ekkora sikert aratok vele, azt mondta, ilyen formában bármikor jöhet a zöldbab!

(Aki nem jut halszószhoz, az használhat valami híg szójaszószt is, de már többször említettem, hogy ha van rá lehetőség, érdemes beszerezni. Nem drága és nagyon sokáig elég, rengeteg ételt fel lehet dobni vele.)

Meleg curry-s zöldbabsaláta bacon-nel és halszószos tarja

DSC_1649s

Hozzávalók 4 főre:

70 sárgahüvelyű zöldbab

3 nagy krumpli

8 szelet bacon

1 csokor petrezselyem

Só, bors

1 ek sárga currypor

 

4 szelet (kb. 15 dkg-os) tarja

4 ek halszósz

 

A bacon-öket egy serpenyőben ropogósra sütjük, a pörcöket félretesszük.

A zöldbabok szárát lecsípjük, de az elvékonyodó végét rajta hagyjuk. Lobogó sós vízben 10 percig előfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A krumplikat meghámozzuk, 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tepsiben elrendezzük őket, meglocsoljuk a zsír felével, kissé megsózzuk, tekerünk rá bőven borsot és rászórjuk a curry-t. Kézzel összeforgatjuk, 20-30 percre 200 fokos sütőbe toljuk. Akkor lesz jó, ha a krumpli és a bab is megpuhul, itt-ott megpirul.

Kivéve kínálótálra szedjük, rámorzsoljuk a bacon-t és meghintjük a felaprított petrezselyemmel.

Közben a tarjákat enyhén kiklopfoljuk, megborsozzuk, de nem sózzuk! A maradék zsíron, közepes lángon puhára sütjük, a sütési idő felénél hozzáadjuk a halszószt. A végére a halszósz elfogy, ízes barna kérget adva a húsnak.

Tálaláskor egy adag babsalátát tányérra szedünk, az átlósan felszelt hússal kínáljuk.

DSC_1656s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

krumpli zöldbab curry halszósz bacon tarja petrezselyem