2015. nov 18.

Bacon-ös, selymes paradicsomszószos penne csípősen

írta: Hajós Ágnes
Bacon-ös, selymes paradicsomszószos penne csípősen

20 perces tészta csak 6 összetevőből

Ennek az ételnek nincs nagy története. Fél 12-kor konstatáltam, hogy nincs ebéd, kedves párom gyomorkorgása meg a konyháig elhallatszott.

Benéztem a hűtőbe meg a kamrába, és alkottam. Nagy sikere volt, ahogy általában a hirtelen jött ötleteknek.

 

Csípős paradicsomszószos penne bacon-nel

DSC_0428s

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg penne (tollhegy-) tészta

4 dl passzírozott paradicsom

1,5 dl tejszín

15 dkg szeletelt bacon

1-2 db hegyes erős paprika

Reszelt sajt a tálaláshoz

Só, bors

 

A bacon-t csíkokra vágjuk, teflonserpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. A csípős paprikát vékonyan felkarikázzuk, pár db-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit a zsírhoz adjuk, párat keverünk rajta, nem kell, hogy összeessen. Hozzáöntjük a paradicsomlét, mikor felforrt, takarékra vesszük a lángot. Kicsit megsózzuk, alaposan megborsozzuk. Kb. a kétharmadára besűrítjük, hozzáöntjük a tejszínt, így is felforrósítjuk, de már ne forraljuk.

Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Mikor al dente (fogkemény, kettéharapva a közepe kicsit még kemény), leszűrjük. Beleforgatjuk a szószba, pár percig kevergetve melegítjük a serpenyőben, ezalatt a tészta pont készre fő és a szósz kicsit besűrűsödik.

Azonnal tálaljuk, reszelt sajttal és a paprikakarikákkal kínáljuk.

DSC_0433s 

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom paprika sajt tészta bacon