Melegszendvics tortillával, csípősen
Quesadilla paradicsommal, rukkolával, chilivel
Szeretem a tortillával készült ételeket, pillanatok alatt kész van és mindenki szereti. És mióta itthon is tudok sütni (recept itt), még az árától sem akadok ki.
A most következő szendvics a csípősebb ízek kedvelőinek készült, a legjobb megoldás, ha nincs kedvem főzni, de mégis valami meleget szeretnék enni :)
Itt találhattok még több receptet tortillával.
Quesadilla csípősen, rukkolával
Hozzávalók 4 főre:
8 db chilis tortilla (itt az én receptem, ehhez 1-2 tk chilit vagy cayenne-borsot kell tenni)
1 csomag (20 dkg) rukkola
2 nagy, húsos paradicsom
60 dkg reszelt, könnyen olvadó sajt (legjobb, ha többféle)
15 dkg vékonyra szeletelt sonka
4 szál újhagyma (ha kicsi, akkor a zöldje is kell)
4 db tortillát kiterítünk, elosztjuk rajtuk a reszelt sajt felét. Rákarikázzuk a paradicsomokat, rátépkedjük a sonkát, elosztjuk a tetejükön a rukkolát. Rákarikázzuk az újhagymákat, befedjük a maradék sajttal, majd a maradék tortillákat is rátesszük. Egy száraz serpenyőbe tesszük egyenként, közepes lángon sütjük, míg a sajt megolvad (közben egy lapáttal nyomkodjuk). Tányérra csúsztatjuk, majd megfordítva visszatesszük a serpenyőbe és a másik oldalát is megsütjük.
Akkor jó, ha a tortilla ropogós, a sajt pedig összefogja a lapokat. Cikkekre szeletelve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!