2016. jan 21.

Melegszendvics tortillával, csípősen

írta: Hajós Ágnes
Melegszendvics tortillával, csípősen

Quesadilla paradicsommal, rukkolával, chilivel

Szeretem a tortillával készült ételeket, pillanatok alatt kész van és mindenki szereti. És mióta itthon is tudok sütni (recept itt), még az árától sem akadok ki.

A most következő szendvics a csípősebb ízek kedvelőinek készült, a legjobb megoldás, ha nincs kedvem főzni, de mégis valami meleget szeretnék enni :)

Itt találhattok még több receptet tortillával.

 

Quesadilla csípősen, rukkolával

DSC_3414s

Hozzávalók 4 főre:

8 db chilis tortilla (itt az én receptem, ehhez 1-2 tk chilit vagy cayenne-borsot kell tenni)

1 csomag (20 dkg) rukkola

2 nagy, húsos paradicsom

60 dkg reszelt, könnyen olvadó sajt (legjobb, ha többféle)

15 dkg vékonyra szeletelt sonka

4 szál újhagyma (ha kicsi, akkor a zöldje is kell)

 

4 db tortillát kiterítünk, elosztjuk rajtuk a reszelt sajt felét. Rákarikázzuk a paradicsomokat, rátépkedjük a sonkát, elosztjuk a tetejükön a rukkolát. Rákarikázzuk az újhagymákat, befedjük a maradék sajttal, majd a maradék tortillákat is rátesszük. Egy száraz serpenyőbe tesszük egyenként, közepes lángon sütjük, míg a sajt megolvad (közben egy lapáttal nyomkodjuk). Tányérra csúsztatjuk, majd megfordítva visszatesszük a serpenyőbe és a másik oldalát is megsütjük.

Akkor jó, ha a tortilla ropogós, a sajt pedig összefogja a lapokat. Cikkekre szeletelve tálaljuk.

DSC_3415s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom tortilla sajt rukkola