Duplán tökmagos paradicsomsaláta
Legújabb kedvenc salátám: egyszerű, mégis különleges
Az igazi nyári meleg beköszöntével a nehéz ételektől nagyjából el is megy az étvágyam.
Viszont a sült és grillezett húsokkal meg szinte nem tudok betelni, melléjük mindig valami csupa zöldség, vagy sokszor majonézes salátát készítek.
Mivel már kapható igazi ízes, illatos paradicsom, az ebből készült saláta gyakran látott vendég nálunk, legalább annyira szeretem, mint a kovászos uborkát.
Már többféle paradicsomsalátát mutattam nektek, jöjjön a legújabb kedvencem, a tökmagolajos verzió. Annyira jól kiegészítik egymást, hogy nem csak egy grillezett hús mellé, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Tökmagos paradicsomsaláta
Hozzávalók 4 főre:
6 nagy, érett paradicsom
1 nagy lilahagyma
3 ek balzsamecet
1 tk só, frissen őrölt bors
10 nagy levél bazsalikom
5 ek hántolt, sótlan tökmag
Pár ek tökmagolaj
A paradicsomokat cikkekre vágjuk, a hagymát és a bazsalikomot vékonyan felszeleteljük. Mindhármat egy tálba tesszük, megsózzuk, -borsozzuk, rálocsoljuk a balzsamecetet. Összeforgatjuk, legalább egy órára hűtőbe tesszük, ha lehet, párszor megkeverjük.
Közben a tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük.
Kínálótálakba szedjük, megcsorgatjuk tökmagolajjal, a magokkal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!