2017. júl 18.

Zsemlében sült tükörtojás baconnel, sajtkrémmel

írta: Hajós Ágnes
Zsemlében sült tükörtojás baconnel, sajtkrémmel

Kényeztető, meleg reggeli nem csak hétvégére

Nemrég nézegettem a régi ételfotóimat, mert bizony van még rengeteg, amit nem tettem közzé. 

Ez a tartalmas reggeli 3 éve készült, egy hűvös reggelen, amikor volt időm vele pepecselni. Meg persze a sütő bekapcsolása sem okozott fájdalamat... :)

Én akkor a nemrég készített zsályás zsemléimet használtam alapnak, tökéletesen illettek a ropogós bacon-höz és a lágy tojáshoz. Persze sima boltival is készülhet, de így a legjobb :)

Zsemlében sült sajtos-szalonnás tojás petrezselymes krémmel

Hozzávalók 4 főre:

4 zsemle (szikkadt)

4 tojás

4 vékony szelet húsos szalonna vagy bacon

15 dkg (füstölt) sajtkrém

1 kis csokor petrezselyem + néhány szál a díszítéshez

Só, bors, pirospaprika

4 dkg vaj

5 dkg trappista

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zsemlék felső harmadát levágjuk, belüket kikaparjuk (lefagyaszthatjuk fasírthoz). A zsemlék belsejét megkenjük vajjal, sütőpapíros tepsire ültetjük, 5 percre betoljuk a sütőbe.

Addig a sajtkrémhez keverjük az apróra vágott petrezselymet, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk. A szalonnák mindkét oldalát serpenyőben megsütjük, de nem kell teljesen szárazra, elég félkészre.

Miután a zsemléket kivettük, a bacon-öket a nyílásaikba hajtjuk, elosztjuk az aljukban a sajtkrémet, ráütjük a tojásokat,

kicsit megsózzuk és borsozzuk, majd ráreszeljük a sajtot, megszórjuk kevés pirospaprikával.

Betoljuk a sütőbe, 5-10 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire lágynak szeretnénk a tojást. Kivéve azonnal tálaljuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.

   Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tojás bacon zsemle sajtkrém petrezselyem