2017. aug 29.

A szokásos hétvégi ebéd zöldségekkel turbózva

írta: Hajós Ágnes
A szokásos hétvégi ebéd zöldségekkel turbózva

Rántott-töltött pulykamell brokkolis krumplipürével

Még mindig van a fagyasztómban a Gallicoop-tól kapott pulykahúsból.

Nemrég elővettem egy nagy adag pulykamellet és vendégül láttam a családot :)

Magvas bundában sült pulykamell olaszos töltelékkel, brokkolis krumplipürével

Hozzávalók 4 főre:

60-70 dkg pulykamell

Liszt, tojás, zsemlemorzsa + 3 ek napraforgómag, bő olaj a panírozáshoz

Só, bors

A töltelékhez:

2 kerek mozzarella

6 db aszalt paradicsom

Só, bors

10 levél bazsalikom

1 tk őrölt oregánó vagy 1 ek friss

A körethez:

1 kis fej brokkoli

50 dkg krumpli

2 nagy gerezd fokhagyma

Só, fehér bors

10 dkg vaj

1 dl tej

A pulykamellet fél cm-es szeletekre vágjuk, finoman kiklopfoljuk, ne legyen papírvékony. Mindkét oldalukat megsózzuk.

A mozzarellát, a bazsalikomot és az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk. A tölteléket elosztjuk a hússzeletek felén. Mindegyikre ráborítunk egy hasonló nagyságút, hústűvel megtűzzük. A szokásos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a prézlibe keverjük a hámozott szotyit.

Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

Közben a brokkolit és a krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, a hántolt fokhagymával puhára főzzük, leszűrjük. Összetörjük, a vajjal és a tejjel pürésítjük, sóval és fehér borssal ízlés szerint ízesítjük.

Tálaláskor egy adag pürét tányérra szedünk, egy-két töltött húst teszünk mellé, azonnal fogyasztjuk. A legjobb paradicsomsalátával.

   Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

krumpli bazsalikom pulykamell brokkoli mozzarella napraforgómag aszalt paradicsom