2017. nov 20.

Reggeli lakoma sok sajttal, kétféle kencével

írta: Hajós Ágnes
Reggeli lakoma sok sajttal, kétféle kencével

Sült tortilla-szendvicsek - a tökéletes brunch

Még mindig sajtmániában szenvedek, ha tehetem, minden ételbe belecsempészek valami tejterméket.

Legutóbb a hétvégi reggelinket turbóztam fel rögtön négy féle sajttal, köztük természetesen Szarvasi mozzarellákkal is. Kevertem hozzá kétféle mártogatóst, az egyiket a múltkor bemutatott zakuszkával. Persze, ha nincs éppen házi készítésű, beérhetjük bolti ajvárral.

 

Quesadilla gazdagon, sok sajttal, kétféle mártással

Hozzávalók 2 főre:

2 nagyméretű tortilla

2 nagy tojás

Pár salátalevél

6-8 koktélparadicsom

Négyféle szeletelt sajt, köztük sima és füstölt Szarvasi mozzarella

4 nagy szelet sonka

Kevés olívaolaj

 

A csípős mártáshoz:

2-2 púpos ek zakuszka v. ajvár és majonéz

1 tk csípős chiliszósz

 

A tejfölös mártáshoz:

3 púpos ek tejföl

1 ek aprított koriander

Ízlés szerint só és frissen őrölt bors

 

A körítéshez:

1 újhagyma felkarikázva

1 avokádó szeletelve, héja nélkül

 

 

A mártásokat összekeverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk.

A tojásokból egyenként tükörtojást sütünk, a végén megfordítjuk és kicsit megnyomjuk, hogy a sárgája kibuggyanjon és kissé megszilárduljon. A tetejüket megsózzuk és borsozzuk.

Magunk elé terítjük a tortillákat, az egyik felükre fektetünk kétféle sajtot, rá jöhet a széttépkedett sonka, egy-egy sült tojás, a vékonyra szelt saláta és paradicsom, majd beborítjuk a maradék kétféle sajttal.

Ráhajtjuk a tortillák másik felét. A grillserpenyőt vékonyan kiolajozzuk, közepes lángon a quesadillák mindkét oldalát addig sütjük, míg kissé megbarnul, a sajt pedig megolvad benne.

Tálaláskor a félbehajtott tortillákat három-három szeletbe vágjuk, még forrón, a hideg szószokkal és a zöldségekkel kínáljuk.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta tojás paradicsom tortilla sajt zakuszka