Édes-sós majonézes saláta kosárkában
Körtés-sajtos kínálnivaló különleges formában
Nemrégiben a barátaimat vártam egy kis szombat délutáni beszélgetésre.
Mindig megfogadom, hogy nem viszem túlzásba a különlegességeket, bár tisztában vagyok vele, hogy már szinte elvárják :) Aztán mégis sikerül mindig legalább ötfélét készíteni...
Legutóbb ez volt az egyik fogás. Nagy sikere volt, egy darab nem maradt belőle :)
Egy megjegyzés: max. 2 órával a buli előtt töltsük meg a kosárkákat, ennyi idő kell ahhoz ugyanis, hogy elkezdjenek átázni.
Ötlet innen.
Wonton-kosárkák körtés sajtsalátával
Hozzávalók 4 főre:
24 db wonton-lapocska
20 dkg félkemény sajt
2 körte (ne legyen túl puha)
4 nagy ek majonéz (receptem itt)
4 nagy ek tejföl
Só, bors
Fél csokor petrezselyem
Fél tk porcukor vagy kevés folyékony édesítő
Pár csepp citromlé
A lapokat, ha fagyasztva voltak, felolvasztjuk. Belenyomkodjuk a muffinsütő mélyedéseibe, 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kivesszük, kihűtjük, akár előző nap is elkészíthető.
A tejfölt és a majonézt elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az aprított petrezselymet. Hozzáadunk pár csepp citromlevet és kissé beédesítjük.
A sajtot és a körtét fél cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük a mártással.
Kanállal beletöltjük a kosárkákba és max. 3 órán belül elfogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!