2019. feb 07.

Édes-sós majonézes saláta kosárkában

írta: Hajós Ágnes
Édes-sós majonézes saláta kosárkában

Körtés-sajtos kínálnivaló különleges formában

Nemrégiben a barátaimat vártam egy kis szombat délutáni beszélgetésre. 

Mindig megfogadom, hogy nem viszem túlzásba a különlegességeket, bár tisztában vagyok vele, hogy már szinte elvárják :) Aztán mégis sikerül mindig legalább ötfélét készíteni...

Legutóbb ez volt az egyik fogás. Nagy sikere volt, egy darab nem maradt belőle :)

Egy megjegyzés: max. 2 órával a buli előtt töltsük meg a kosárkákat, ennyi idő kell ahhoz ugyanis, hogy elkezdjenek átázni.

Ötlet innen.

 

Wonton-kosárkák körtés sajtsalátával

Hozzávalók 4 főre:

24 db wonton-lapocska

20 dkg félkemény sajt

2 körte (ne legyen túl puha)

4 nagy ek majonéz (receptem itt)

4 nagy ek tejföl

Só, bors

Fél csokor petrezselyem

Fél tk porcukor vagy kevés folyékony édesítő

Pár csepp citromlé

 

A lapokat, ha fagyasztva voltak, felolvasztjuk. Belenyomkodjuk a muffinsütő mélyedéseibe, 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kivesszük, kihűtjük, akár előző nap is elkészíthető.

A tejfölt és a majonézt elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az aprított petrezselymet. Hozzáadunk pár csepp citromlevet és kissé beédesítjük.

A sajtot és a körtét fél cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük a mártással.

Kanállal beletöltjük a kosárkákba és max. 3 órán belül elfogyasztjuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

körte saláta sajt tejföl majonéz wonton-lap