Gabojsza virslisalátája
Egyszerű, de a legjobb :)
A szilveszter ugye nem múlhat el virsli nélkül, de én a szimpla főtt virslin kívül néha másra is vágyom.
És mivel a majonézes saláták a kedvenceim, ezeken keresztül évek óta próbálok valami újdonságot csempészni az ünnepi estbe.
Ez a saláta még tavaly készült, vagyis csupán pár napja, de a megosztásával nem akartam várni jövő szilveszterig, annyira finomra sikerült.
A virslin kívül került bele sajt, alma, lilahagyma és az egészet összefogja, átöleli a majonézes mártás.
Nekem nagyon bejött. Bevallom, egy szelet pirítóst elropogtattam hozzá, de anélkül is tökéletes.
Laktató, tele ízekkel, és tökéletesen illik a szilveszteri hangulathoz (bár szerintem minden bulihoz) :)
Recept Gabojsza blogjáról, néhány változtatással az én ízlésem szerint.
Gabojsza virslisalátája
Hozzávalók 4 főre:
4 db savanykás alma
4 pár juhbeles virsli (jó minőségű)
1 fej lilahagyma
15 dkg füstölt sajt
5 ek majonéz (receptem itt)
2 dl zsíros tejföl
1 tk mustár
1 mk méz
Pár csepp citromlé
Só frissen, őrölt bors
A virslit megfőzzük, kihűtjük. Ez a lépés kihagyható, hiszen nyersen is fogyasztható a virsli, d tapasztalataim kicsit jobb lesz az íze, ha előtte megfőzzük.
Szóval a kihűlt virslit felkarikázzuk, az almát, a sajtot és a lilahagymát felkockázzuk. Az öntethez kikeverjük a majonézt a tejföllel, a mustárral, a mézzel és a citromlével. Ízlés szerint sózzuk és alaposan megborsozzuk.
Összeforgatjuk a hozzávalókkal, pár órára hűtőszekrénybe tesszük, aztán fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!