2014. jan 11.

Az a bizonyos szalagos...

írta: Hajós Ágnes
Az a bizonyos szalagos...

Hagyományos farsangi fánk kétféle díszítéssel Mondhatnám, hogy főzök már egy ideje, ilyen egyszerű dolgot kirázok a kisujjamból. De nem. Ahogy a palacsintasütés megtanulásával is szenvedtem annak idején, fánkfóbiám is volt. Persze nem itthon, mivel a gyerekeim a szalagtalan fánkot is pillanatok…

Tovább Szólj hozzá

fánk lekvár mogyorókrém

2014. jan 09.

A húsleves

írta: Hajós Ágnes
A húsleves

Mire jó a marhafarok? Készítsük el a levesek királynőjét! Elég régóta főzök húslevest, de a közelmúltig mindig csak ábrándozva figyeltem nagymamámnál és az éttermekben készülőket. Nekem soha nem lesz ilyen szép színe és soha nem lesz ilyen áttetsző - gondoltam. Nemrég azonban a hentesnél gyönyörű…

Tovább Szólj hozzá

húsleves petrezselyem marhafarok

2014. jan 08.

Sárga krémleves répával, sütőtökkel

írta: Hajós Ágnes
Sárga krémleves répával, sütőtökkel

Bársonyos leves, akár bögréből is kortyolható :) Nemrég hatalmas adag hidegtálat kellett készítenem. Ilyenkor időnként előfordul, hogy valamelyik alapanyagból túl sokat veszek, most is ez történt, sárgarépából maradt legalább 2 kg. Mivel sütőtök meg egyébként is volt itthon, gondoltam a két sárgából…

Tovább Szólj hozzá

répa sütőtök gyömbér koriandermag

2014. jan 06.

Majonézes krumpli I.

írta: Hajós Ágnes
Majonézes krumpli I.

Burgonyasaláta, tökmagolajjal Sok blog írója csak a különlegességeket teszi közzé, néha én is beleesek ebbe a hibába. Én is posztoltam több ízes-színes salátát, de a sok hidegtál készítés közben rájöttem, hogy a legtöbb ember rajong a majonézes krumplisalátáért. Mindenkinek megvan a saját receptje,…

Tovább Szólj hozzá

burgonya krumpli petrezselyem tökmagolaj tökmag

süti beállítások módosítása