2014. máj 04.

Spagetti Carbonara, a kedvenc olasz tésztám

írta: Hajós Ágnes
Spagetti Carbonara, a kedvenc olasz tésztám

Egyszerű ebéd pontosan 15 perc alatt! A olasz tészták között a bolognai a legismertebb, második helyen holtversenyben áll a milánói (ami nem is olasz :)) és a carbonara. Ezekkel - legalábbis nálunk - az a szerencse, hogy mindenki megeszi. A carbonara pedig még gyorsan kész is van, a tészta…

Tovább Szólj hozzá

spagetti sajt parmezán pancetta szalonna trappista

2014. máj 03.

A mindenki által szeretett madártej

írta: Hajós Ágnes
A mindenki által szeretett madártej

A hétvégi ebéd része és imádjuk Én - bármilyen furcsán hangzik is, nemrég készítettem másodszor életemben. Előszőrre rossz emlékeim voltak, összeesett a hab, meg az egész nagyon besűrűsödött. Finom volt, de nem a megszokott (nem véletlenül féltem én a desszertektől, amit lehet, elrontottam). Pár…

Tovább Szólj hozzá

citrom vanília

2014. máj 01.

Együnk csalánt!

írta: Hajós Ágnes
Együnk csalánt!

Csalánleves, az erdélyi kedvenc Ez egy igazi hó végi étel :) Bár most már, ugye, hó eleje van, de ezt néhány napja készítettem. Először erdélyi receptek közt találtam csalánleves-receptet, már akkor nagyon izgalmasnak találtam. És persze nekünk se kell messzire menni csalánért, csak kimentem a…

Tovább Szólj hozzá

citrom fokhagyma tejföl csalán búzacsíra kolozsvári

2014. ápr 29.

Kijevi csirkemell, a klasszikus recept begolyózva

írta: Hajós Ágnes
Kijevi csirkemell, a klasszikus recept begolyózva

Csirkegolyó fűszeres vajjal, ropogós bundában Mindig is nagy kedvencem volt a Kijevi csirkemell. Ez a klasszikus fogás szintén vizsgatételem volt (már nincs sok, amit még ne mutattam volna be :) ), nemrég ismét találkoztam vele. Beneveztem az éppen futó Blogkóstolóba, itt már leírtam, hogy ez miről…

Tovább Szólj hozzá

sajt fokhagyma csirkecomb petrezselyem kijevi

süti beállítások módosítása